Moderátor Pokorný hovoří o vlivném mentorovi Vondroušové: Řízek a floutek, ale sympaťák

Moderátor Pokorný hovoří o vlivném mentorovi Vondroušové: Řízek a floutek, ale sympaťák

Jirka Hřebec, bývalý československý tenista, měl vliv na to, že na webu Bez frází vyšel zajímavý příběh s názvem Selskej rozum. Pokorný si ho vybavil jako kluk, když hrál tenis a obdivoval Hřebce. Ten byl ve své době známý svou samostatností a odlišným stylem. Navzdory vojenské službě nosil dlouhé vlasy a měl trochu jiný přístup než ostatní kluci. Pokorný vzpomíná na jejich semifinálový duel v roce 1975 na legendárních daviscupech na Štvanici, kde hráli proti Austrálii. Hřebec přijel na turnaj v červeném hondě, byl to hroznej rebel s rozepnutým sakem a dlouhými vlasy. Byl to takový floutek, ale zároveň sympaťák a talentovaný tenista.

Hřebec spolu s Janem Kodešem, vítězem Wimbledonu, v předchozím zápase na Štvanici porazili Francii a postoupili do finále, ve kterém je zastavilo Švédsko vedené Björnem Borgem.

Po letech se Pokorný setkal se svým bývalým idolem, když se mu podařilo domluvit rozhovor pro rádio, ve kterém tehdy pracoval. Poté mu napadlo, že by pro Bez frází byl příběh ještě lepší, protože byl delší než ten, který by mu mohl poskytnout do rádia.

Hřebec, vítěz tří turnajů ATP, spolupracuje jako trenér a mentor také s wimbledonskou vítězkou Markétou Vondroušovou, která se také objevila na Bez frází v příběhu s názvem Díky vám.

Pokorný, velký milovník sportu, v podcastu také prozradil, jak začala jeho moderátorská a pěvecká kariéra, které sportovní akce navštívil, co považuje za nejlepší fanouškovský zážitek a jak se dostal ke svému netradičnímu fotbalovému vítězství se svým týmem.