Mohamed Salah se dvakrát prosadil v závěru a Liverpool porazil Everton v derby.

Mohamed Salah se dvakrát prosadil v závěru a Liverpool porazil Everton v derby.

Liverpool se po výhře nad Evertonem posunul o deset míst v tabulce Premier League. Toto výsledkové postavení je o to významnější, protože proti svému městskému rivalovi prohráli jen jednou z 26 zápasů. Jejich šance na vítězství se ještě zvýšily, když obránce Young dostal dvě žluté karty a byl vyloučen. Tento osmatřicetiletý bývalý anglický reprezentant viděl červenou kartu teprve potřetí v bohaté kariéře, ve které sehrál více než 600 zápasů.

I přes převahu Liverpoolu se jim dlouho nedařilo skórovat. Až v posledním třtinovém hodině zápasu rozhodl rozhodčí po přezkoumání videa o pokutový kop za ruku hráče Evertonu. Mohamed Salah tento pokutový kop bezpečně proměnil a v nastavení zápasu vstřelil svůj sedmý ligový gól. Díky tomuto výsledku se Liverpool vyhoupl na první místo v tabulce Premier League, alespoň na několik hodin. Nicméně, Arsenal a Manchester City mají možnost ho dnes sesadit z této pozice.

V současné tabulce Premier League je Liverpool na prvním místě, následovaný Tottenhamem a Arsenalem, kteř mají stejně počet bodů. Manchester City se nachází na čtvrtém místě.