Mourinho vyjádřil, že se chystá odcestovat do Saúdské Arábie, která je známá svou kvalitní ligou.

Mourinho vyjádřil, že se chystá odcestovat do Saúdské Arábie, která je známá svou kvalitní ligou.

José Mourinho, slavný portugalský fotbalový trenér, nedávno prohlásil, že si je jistý, že jednou bude pracovat v Saúdské Arábii. Momentálně je trenérem AS Řím a plně se soustředí na svou práci v tomto klubu. Mourinho v minulosti odmítl velmi lukrativní nabídku ze Saúdské Arábie, protože chtěl zůstat ještě třetí sezónu v AS Řím, se kterým vyhrál Konferenční ligu a letos postoupil do finále Evropské ligy. Nicméně v červenci se stal členem vedení Mahd Academy, která se specializuje na hledání sportovních talentů v Saúdské Arábii.

Mourinho, který je držitelem titulu mistra Španělska, Anglie a Itálie a také dvakrát vyhrál Ligu mistrů, prohlásil, že dveře do Saúdské Arábie jsou pro něj stále otevřené. Jeho krajan Cristiano Ronaldo byl letos prvním hráčem, který přestoupil do Saúdské Arábie. Na začátku si hráči mysleli, že to bude pouze „one man show“, ale v létě zjistili, že se situace změnila. Do Saúdské Arábie přichází mnoho hráčů, včetně těch nejlepších, a to nejen na konci své kariéry. Liga v Saúdské Arábii je kvalitní a velmi zajímavá, stejně jako asijská Liga mistrů.

I když nevíme přesně, kdy se to stane, Mourinho je přesvědčený, že jednoho dne bude pracovat v Saúdské Arábii a do té doby se plně soustředí na svou práci v AS Řím.