Muchová a Nosková neuspěly v boji o bronzovou medaili proti španělským soupeřkám.

Muchová a Nosková neuspěly v boji o bronzovou medaili proti španělským soupeřkám.

Muchová s Noskovou, které se daly pod pěti kruhy dohromady po odhlášení zraněné Markéty Vondroušové, nenavázaly na medailové úspěchy krajanek z minulých let.

Před třemi lety v Tokiu získaly zlato Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou, v roce 2016 vybojovaly bronz v Riu de Janeiro Lucie Šafářová a Barbora Strýcová a o čtyři roky dříve skončily v Londýně stříbrné Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká.

Jedinou tenisovou medaili získali v Paříži Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková, kteří se stali olympijskými šampiony ve smíšené čtyřhře. Macháč poté neuspěl s Adamem Pavláskem v boji o bronz v mužském deblu.

Muchová s Noskovou, které v semifinále nestačily na italskou dvojici Sara Erraniová, Jasmine Paoliniová, přišly dnes pětkrát o servis. Soupeřky dokázaly brejknout jen jednou a prohrály za hodinu a 14 minut. V utkání doplatily na 26 nevynucených chyb, soupeřky jich měly pouze osm.

První podání ztratila hned v úvodní hře Nosková a Španělky se ujaly vedení 3:1. Další brejk získaly nasazené osmičky i při podání Muchové v sedmé hře a vzápětí využily na servisu druhý setbol.

Ani ve druhé sadě se Češkám, které vyhrály první tři kola po obratech v super tie-breacích, nedařilo. Po dalších dvou ztracených servisech a nevynucených chybách Muchové prohrávaly 0:3.

Manko jednoho brejku ještě smazaly, k dalším šancím se už ale nedostaly. V sedmé hře přišly o servis znovu a Španělky vzápětí využily první mečbol.

Tenis:

Ženská čtyřhra – o 3. místo: Bucsaová, Sorribesová (3-Šp.) – Muchová, Nosková (ČR) 6:2, 6:2.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková se letos na olympijských hrách v Tokiu snažily zopakovat svůj úspěch z předchozích let a získat další medaili. Bohužel, po odhlášení zraněné Markéty Vondroušové se jim to nepodařilo a skončily na nepopulárním čtvrtém místě.

Před třemi lety v Tokiu získaly zlato, v roce 2016 bronz a o čtyři roky dříve stříbro. Jedinou tenisovou medaili získali v Paříži Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková, kteří se stali olympijskými šampiony ve smíšené čtyřhře. Macháč poté bojoval o bronz v mužském deblu, ale neuspěl.

V semifinále se Muchová s Noskovou nedokázaly prosadit proti italské dvojici Sara Errani, Jasmine Paolini a prohrály za hodinu a 14 minut. Soupeřky dokázaly brejknout jen jednou a využily chyby českých hráček. Muchová a Nosková měly 26 nevynucených chyb, zatímco soupeřky pouze osm.

Ve druhé sadě se českým hráčkám nedařilo a po dalších dvou ztracených servisech prohrávaly 0:3. I když smazaly manko jednoho brejku, ke zvratu už nedošlo. V sedmé hře přišly o servis znovu a soupeřky využily první mečbol.

Celkově se Muchová s Noskovou musely spokojit s čtvrtým místem v ženské čtyřhře na olympijských hrách v Tokiu. Jejich snaha o medaili tentokrát skončila neúspěchem, ale i tak předvedly skvělé výkony na mezinárodní scéně.