Muchová postoupila do semifinále a bude čelit americkému soupeři po vítězství nad „kanárem“.

Muchová postoupila do semifinále a bude čelit americkému soupeři po vítězství nad „kanárem“.

Česká tenistka Karolína Muchová se v turnaji US Open dostala do semifinále po vítězství nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou. V prvním setu Muchová porazila soupeřku 6:0 a ve druhém setu 6:3. Celý zápas trval hodinu a 38 minut. Muchová se nyní utká o postup do finále s domácí Američankou Cori Gauffovou, která předtím porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:0, 6:2.

Pro Muchovou je to velký úspěch, jelikož pokračuje ve výborných výkonech. Vyhrála desátý z posledních jedenácti zápasů. S Cirsteaovou se utkala již počtvrté z pěti vzájemných duelů a letos ji porazila potřetí. V utkání přehrála soupeřku v poměru vítězných míčů 32:12 a prolomila šestkrát její podání.

Muchová měla do utkání skvělý nástup. Hned v úvodu sebrala Cirsteaové dva servisy a sama odvrátila ve čtvrtém gemu devět brejkbolů. Poté jí nedala Rumunce další příležitost a nadělila jí za 43 minut „kanára“. Cirsteaová se však nevzdala a na začátku druhého setu získala brejk na 2:0. Muchová ale ihned zareagovala a srovnala. Před začátkem sedmého gemu trenér Emil Miške poradil Muchové, aby po druhém servise soupeřky útočila. Česká tenistka ho poslechla a získala vzápětí další brejk. Utkání později ukončila prvním využitým mečbolem.

Pro Muchovou je to první semifinále na US Open a stala se tak první českou semifinalistkou od Karolíny Plíškové v roce 2016. V noci na čtvrtek se k ní může přidat také krajanka Markéta Vondroušová, která se utká ve čtvrtfinále s Američankou Madison Keysovou.

Gauffová je pro Muchovou tvrdým soupeřem, protože se s ní utkala nedávno ve finále turnaje v Cincinnati, kde Američanka vyhrála. Muchová si ale chce užít vítězství nad Cirsteaovou a připravit se na boj s Gauffovou.

Turnaj US Open je pro obě hráčky velkým úspěchem. Gauffová se dostala poprvé do semifinále a Muchová se dostala do třetího semifinále grandslamu v kariéře. Vedle letošního Roland Garros se jí to povedlo také na Australian Open před dvěma lety. V New Yorku dosud nejvíce postoupila do osmifinále v roce 2020.

Gauffová vyhrála nad Ostapenkovou za 69 minut a zaznamenala 16. vítězství z posledních 17 zápasů. Vedle turnaje v Cincinnati triumfovala také na turnaji ve Washingtonu. Je nejmladší Američankou v semifinále US Open od Sereny Williamsové v roce 2001.

Turnaj US Open v New Yorku pokračuje a čeká nás ještě mnoho zajímavých zápasů.