Muchová překvapila soupeřku svou výkoností, odpověděla médiím pouze 86 vteřin

Muchová překvapila soupeřku svou výkoností, odpověděla médiím pouze 86 vteřin

Rumunská tenistka Sorana Cirstea se v posledním grandslamovém turnaji US Open dostala až do semifinále, což pro ni bylo historickým úspěchem. Přestože se jí nepodařilo postoupit do finále, udělala maximum a porazila světovou trojku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu a švýcarskou hvězdu Belindu Bencicovou.

Ve čtvrtfinále však narazila na českou tenistku Karolínu Muchovou, která jí výrazně překazila plány na postup do finále. V prvním setu dokonce Muchová získala kanára a ve druhém setu zvítězila 6:3. Cirsteaová uznala, že to byl přísný výsledek, který nečekala, ale že Muchová předvedla skvělý výkon a zaslouženě postoupila.

Cirsteaová strávila před novináři jen 86 vteřin, ale byla stručná a věcná. Uznala kvality české hráčky a uvedla, že Muchová hrála dnes asi nejlépe ze všech jejich vzájemných zápasů. Bilance jejich zápasů je nyní 4:1 ve prospěch Muchové.

Novináře zajímalo, jaký je názor Cirsteaové na to, zda pestrý tenis Muchové může fungovat proti domácí favoritce Coco Gauffové. Cirsteaová však netroufala odhadovat výsledek, protože s Gauffovou hrála méněkrát než s Muchovou. Uvedla však, že bitva mezi nimi bude určitě velká.

Navzdory porážce se Cirsteaová posune v žebříčku na 26. místo. Na sociálních sítích napsala, že odjíždí s pozitivními pocity a že občas se prostě musíte smířit s tím, že soupeř byl lepší. Považuje to za součást vývoje hráčky a shrnuje své týdny v New Yorku jako úžasné.