Muchová začala zápas s velkou silou a rychlostí, což vedlo k tomu, že Blinkovová byla doslova vyhnána z kurtu.

Muchová začala zápas s velkou silou a rychlostí, což vedlo k tomu, že Blinkovová byla doslova vyhnána z kurtu.

Muchová si proti Blinkovové vypracovala jedenáct brejkbolů a pět jich využila. Za hodinu proměnila první mečbol a soupeřce připravila desátou porážku v řadě. O postup do 3. kola se utká s 30. nasazenou domácí tenistkou Jüan Jüe.

Za obhajobou titulu v Pekingu s problémy vykročil italský tenista Jannik Sinner. První hráč světového žebříčku sice zpočátku nestačil na Chilana Nicoláse Jarryho a úvodní set prohrál 4:6, od druhého dějství už ale převzal otěže zápasu. Další dvě sady získal 6:3, 6:1 a prodloužil svou vítěznou sérii na 12 utkání.

„V prvním setu jsem měl problémy returnovat jeho podání a on mi sebral servis. Snažil jsem se hlavou zůstat v zápase. První kola na turnajích jsou vždycky složitá a on je těžký soupeř,“ řekl Sinner po zápase na kurtu.

V Pekingu třiadvacetiletý Ital útočí už na sedmý letošní titul. V sezoně získal mimo jiné premiérové grandslamové trofeje na Australian Open a US Open.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Ženy (dotace 8,955.610 dolarů):

Dvouhra – 1. kolo: Muchová (ČR) – Blinkovová (Rus.) 6:1, 6:1, Wej S‘-ťia (Čína) – Ruseová (Rum.) 6:4, 7:6 (8:6), Sawangkaewová (Thaj.) – Dijasová (Kaz.) 6:2, 6:3, Cristianová (Rum.) – Bondárová (Maď.) 6:1, 7:6 (7:5).

Česká tenistka Karolína Muchová si v prvním kole tenisového turnaje v Pekingu poradila s ruskou soupeřkou Anastasií Blinkovovou. Muchová vyhrála v poměru 6:1, 6:1 a postoupila do druhého kola, kde se utká s domácí tenistkou Jüan Jüe. Během zápasu si Muchová vypracovala celkem jedenáct brejkbolů a pět z nich proměnila, což jí zajistilo výhru nad Blinkovovou.

Naopak italský tenista Jannik Sinner měl v úvodním kole turnaje potíže se chilským hráčem Nicolásem Jarrym. Sinner prohrál první set 4:6, ale následně se dokázal vzpamatovat a získal další dvě sady v poměru 6:3, 6:1. Tím prodloužil svou vítěznou sérii na 12 zápasů.

Sinner po zápase uvedl: „V prvním setu jsem měl problémy s returny jeho podání a on mi sebral servis. Snažil jsem se zůstat hlavou v zápase. První kola na turnajích jsou vždy složitá a on je těžký soupeř.“

Celková dotace turnaje v Pekingu činí téměř 9 milionů dolarů a soutěží se na tvrdém povrchu. V ženské dvouhře se kromě Muchové do dalšího kola probojovaly například Wej S‘-Šia, Sawangkaewová nebo Cristianová.

Jannik Sinner se na turnaji v Pekingu pokusí obhájit loňský titul a získat svůj sedmý letošní trofej. V této sezóně již Sinner triumfoval například na Australian Open a US Open. Budeme sledovat, jak si povede v dalších kolech turnaje a jestli dokáže navázat na své úspěchy z minulých grandslamů.