Murray se odhlásil z wimbledonské dvouhry proti Macháčovi.

Murray se odhlásil z wimbledonské dvouhry proti Macháčovi.

Sedmatřicetiletý britský tenista bude po menší operaci zad hrát v All England Clubu jen čtyřhru.

Macháč tak v dnešním zápase prvního kola na centrálním dvorci nastoupí proti Davidu Goffinovi z Belgie, který neuspěl v posledním kole kvalifikace.

V utkání před nimi se na centrkurtu představí Vít Kopřiva, jenž vyzve majitele rekordních 24 grandslamů Srba Novaka Djokoviče.

Murray, který má v plánu ukončit po olympiádě v Paříži kariéru, se před necelými dvěma týdny podrobil odstranění cysty na páteři.

Kvůli zákroku se na svém posledním Wimbledonu nakonec vzdal startu ve dvouhře, potvrdil však účast v deblu s bratrem Jamiem.

„Přestože pro návrat Andy udělal všechno možné, tak musel udělat velmi těžké rozhodnutí a odhlásit se z dvouhry,“ uvedl Murrayho tým v prohlášení.

„Asi si dokážete představit, že je velmi zklamaný, ale potvrdil, že s Jamiem hrát bude a těší se na rozlučku s Wimbledonem,“ doplnil.

Britský tenista Andy Murray se rozhodl odhlásit z wimbledonské dvouhry poté, co podstoupil menší operaci zad. Sedmatřicetiletý šampion se však stále chystá hrát čtyřhru společně se svým bratrem Jamiem.

V dnešním zápase prvního kola na centrkurtu se tak Macháč postaví proti belgickému tenistovi Davidu Goffinovi, který se dostal do hlavní soutěže jako náhradník po neúspěchu v kvalifikaci. Před nimi se na centrkurtu představí také český tenista Vít Kopřiva, který se utká s rekordním držitelem 24 grandslamů, Srbov Novakem Djokovičem.

Murray podstoupil odstranění cysty na páté a kvůli zákroku se nakonec rozhodl vzdát start ve dvouhře. Nicméně potvrdil účast v čtyřhře s bratrem Jamiem.

Tým Andyho Murrayho uvedl, že i přes veškeré úsilí se musel rozhodnout odhlásit z dvouhry. Murray je velmi zklamaný, ale těší se na možnost rozloučit se s Wimbledonem a hrát čtyřhru s bratrem.

I přes tuto nepříjemnou situaci se Andy Murray stále drží svého plánu ukončit kariéru po olympiádě v Paříži. Fans se tak mohou těšit na jeho vystoupení v čtyřhře na letošním Wimbledonu.