Muž, který se sedm let vyhýbal policii, se nyní snaží vycvičit českou legendu: Češi doufají, že ho zadrží

Muž, který se sedm let vyhýbal policii, se nyní snaží vycvičit českou legendu: Češi doufají, že ho zadrží

Shaqueme Rock, známý také jako Shem Rock, je dnes ve světě MMA známou osobností. Jeho cesta k úspěchu v tomto sportu však nebyla vůbec jednoduchá. V roce 2014 byl Rock obviněn z násilného vloupání s ublížením na zdraví a rozhodl se opustit Velkou Británii, aby se vyhnul trestu. Překvapivě se mu podařilo uniknout a dostat se až do Thajska, kde objevil brazilské jiu-jitsu a začal se věnovat bojovým sportům.

Rock se přestal věnovat fotbalu, který hrál aktivně, a začal se plně soustředit na bojová umění. Po několika letech začal vyhrávat amatérské a profesionální zápasy v Asii. Aby ještě více posílil svou kariéru, přestěhoval se do Irska, odkud bylo blízko do Velké Británie.

Nicméně udělal chybu, když se rozhodl zápasit v Severním Irsku, na území Spojeného království. Nakonec skončil ve vazbě a musel čelit soudnímu procesu. Bál se, že by mohl přijít o svou bojovou kariéru, ale rozhodl se jít před soud a bojovat za svou nevinu. Nakonec byl shledán nevinným a mohl pokračovat ve své kariéře.

Díky tomuto osvobození může Rock nyní zápasit v česko-slovenské organizaci Oktagon MMA. Je jedním z nejlepších bojovníků v lehké váze a v sobotu se utká s Janem Pokorným, který je bývalým policistou. Rock je favoritem tohoto zápasu a doufá, že získá další vítězství.

Rock si uvědomuje, že jeho minulost byla plná problémů a že by mohl být označován za kriminálníka. Avšak díky svému útěku a objevení bojových sportů má nyní šanci na lepší budoucnost. Doufá, že jednou bude moci vést děti z problematických poměrů a ukázat jim, že existuje i jiná cesta než kriminalita.

Shem Rock je příkladem toho, že i přes těžkosti a chyby v minulosti je možné se vymanit z problematických situací a najít svou vášeň a úspěch v jiné oblasti.