„Muž utrácí značnou sumu za alkohol po návratu z léčebny.“

„Muž utrácí značnou sumu za alkohol po návratu z léčebny.“

Je to jen několik dní, kdy obvodní soud pro Prahu 5 rozvedl manželství sedmatřicetiletého Fenina a jeho ženy Beaty. Matka jeho tříleté dcery Mii rozpad svazku zdůvodnila mimo jiné Feninovým problémem s alkoholem a drogami.

Bývalý útočník se přitom teprve na konci března vrátil z protialkoholní léčebny v Červeném Dvoře, kam ho dotlačili mimo jiné bývalí reprezentanti Tomáš Ujfaluši a Milan Baroš. Tříměsíční pobyt se ale minul účinkem, Fenin zase denně pije a používá okřídlené alibi alkoholiků: ověřil jsem si, že můžu kdykoli přestat.

„Ano, zase piju. Každý den. Od té doby, co jsem mimo kliniku,“ svěřil se v rozhovoru pro německý Bild. „Celý den se dívám YouTube a piju Jägermeister proti smutku. Moc miluju svou dceru.“ 

Žije sám ve svém bytě na jihozápadě Prahy, manželka vzala jejich společnou holčičku s sebou a Fenin s ní údajně nyní nemá žádný kontakt. Bývalý útočník Teplic, Frankfurtu, Chotěbuzi či pražské Slavie nevychází z domova ani kvůli pracovním povinnostem: nemá zaměstnání a žije z investovaných peněz. Měsíčně prý utratí téměř devadesát tisíc korun.

Muž, který v české reprezentaci vstřelil tři góly v šestnácti zápasech, si svoji situaci uvědomuje a z jeho slov je cítit rezignace. „Dříve nebo později se upiju k smrti,“ tvrdí. Už jednou se mu to málem, povedlo, před šesti lety byl několik týdnů v kómatu kvůli problémům se slinivkou, na nichž se podílela neřízená konzumace alkoholu.

Neúspěšnou léčbou Fenin propásl svou další životní šanci. Jednou z předcházejících mělo být jeho vystoupení v Oktagonu, jenže k němu kvůli fotbalistově mizivé tréninkové morálce nakonec vůbec nedošlo.

Po návratu z léčebny se bývalý fotbalový útočník Fenin ocitá ve složité situaci. Jeho manželství se nedávno rozpadlo kvůli problémům s alkoholem a drogami, což vedlo k rozvodu s manželkou Beátou. Fenin se vrátil z protialkoholní léčebny, ale bohužel se opět vrátil k pití alkoholu a užívání drog.

Ve svém bytě v Praze žije sám, zatímco jeho bývalá manželka odjela s jejich dcerou. Fenin nemá zaměstnání a žije z investovaných peněz. Měsíčně utrácí téměř devadesát tisíc korun, přičemž většinu částky používá na alkohol.

Fenin veřejně přiznal, že denně pije a užívá drogy, a vyjádřil obavy z toho, že se jednoho dne upije k smrti. Před šesti lety byl kvůli problémům se slinivkou několik týdnů v kómatu způsobeném nadměrnou konzumací alkoholu.

Bývalý fotbalista propásnul svou šanci na úspěch v Oktagonu kvůli nedostatečné tréninkové morálce. Jeho situace je nyní velmi složitá a je zřejmé, že potřebuje pomoc a podporu, aby se dokázal vymanit z problémů s alkoholem a drogami. Je důležité, aby si uvědomil vážnost své situace a obrátil se o pomoc k odborníkům, kteří mu mohou poskytnout potřebnou péči a podporu.