Muž z Nizozemska strávil dvacet minut uklidňováním se, než jeho Tatru převrátila bugina.

Muž z Nizozemska strávil dvacet minut uklidňováním se, než jeho Tatru převrátila bugina.

Pilot týmu Tatra Buggyra ZM Racing zažil na nedávné rallye dramatickou chvíli, kdy ho předjela bugina a následně se převrátila přímo před ním. Naštěstí se nikomu nic nestalo a Tatra mohla pokračovat v závodě.

Nizozemský pilot, který nahradil zraněného Martina Šoltyse, se na začátku závodu ptal sám sebe, jestli ho jízda po dunách ještě baví. Po pěti vteřinách si však odpověděl, že ano, a že právě kvůli tomu sem jezdí.

Na konci měřeného úseku přišla nečekaná situace, kdy je předjela bugina. Řidič této malé off-roadové vozidlo se zdál být ve spěchu a pravděpodobně musel odskočit na záchod. Předjel Tatru, ale následně narazil do duny a převrátil se přímo před ní. Pilot kamionu musel prudce brzdit, aby se vyhnul srážce. Jinak by ho přejel.

Po incidentu se posádka Tatry ujistila, že pilot buginy a jeho navigátor jsou v pořádku, a mohli pokračovat v závodě. Nicméně, v kabině jim ještě dlouho běhal mráz po zádech. „Bylo to děsivé, pak jsem se musel dvacet minut uklidňovat,“ uvedl pilot kamionu.

Tato příhoda ukazuje, jak nebezpečný a náročný může být závodní sport. Piloti musí být neustále ve střehu a připraveni na neočekávané situace. I přes rizika a adrenalinové okamžiky však pilot Tatra Buggyra ZM Racing stále miluje jízdu po dunách a je odhodlán pokračovat v závodění.