Nadal úspěšně postoupil do finále ve Švédsku po náročném zápase.

Nadal úspěšně postoupil do finále ve Švédsku po náročném zápase.

Ve finále je bývalý první hráč světa poprvé od předloňského června, kdy na Roland Garros porazil Nora Caspera Ruuda a do své rekordní sbírky z pařížské antuky přidal čtrnáctý titul.

V pátek Nadal zdolal po čtyřhodinové bitvě Argentince Mariana Navoneho a v semifinále absolvoval další třísetové utkání.

Ajdukovič, který je ve světovém žebříčku na 130. místě a do soutěže postoupil z kvalifikace, ve svém prvním semifinále na ATP Tour získal úvodní set a také v dalším průběhu španělské hvězdě zdatně vzdoroval. Nakonec uspěl Nadal a může vybojovat druhý titul v Bastadu, kde před 19 lety ve finále porazil Tomáše Berdycha.

Od té doby na švédské antuce nestartoval. Nyní si turnaj vybral k návratu po dvouměsíční přestávce jako poslední prověrku před olympiádou v Paříži. Jeho finálovým soupeřem bude buď Portugalec Nuno Borges, nebo Argentinec Thiago Agustin Tirante.

„Bylo to náročné. Soupeř má jeden z nejlepších bekhendů, co jsem kdy zažil,“ ocenil Nadal v rozhovoru na kurtu Ajdukoviče.

„Nastoupil s velkým sebevědomím. Snažil jsem se na něj tlačit. Bylo to hodně, hodně těžké. Ale našel jsem způsob, jak přežít, a jsem po dlouhé době ve finále. Z toho mám velkou radost,“ řekl Španěl před 131. finále v kariéře.

Rafael Nadal zvládl ve Švédsku další náročnou bitvu a postoupil do finále turnaje. Bývalý první hráč světa se tak poprvé od předloňského června dostal do finále, kdy na Roland Garros porazil Nora Caspera Ruuda a získal svůj čtrnáctý titul z pařížské antuky.

V pátek Nadal zdolal po čtyřhodinové bitvě Argentince Mariana Navoneho a v semifinále absolvoval další třísetové utkání. Jeho soupeřem ve finále bude buď Portugalec Nuno Borges nebo Argentinec Thiago Agustin Tirante.

Ve svém prvním semifinále na ATP Tour se Nadal musel vypořádat s Ajdukovičem, který je ve světovém žebříčku na 130. místě a do turnaje postoupil z kvalifikace. Ajdukovič dokázal získat úvodní set a i v dalším průběhu utkání Nadalovi vzdoroval. Nakonec však španělská hvězda zvítězila a může nyní bojovat o druhý titul v Bastadu.

Nadal si turnaj v Bastadu vybral k návratu po dvouleté pauze a jako poslední prověrku před olympiádou v Paříži. Ve finále se utká s silným soupeřem, kterým může být buď Portugalec Nuno Borges nebo Argentinec Thiago Agustin Tirante.

Po náročném zápase s Ajdukovičem Nadal uvedl: „Bylo to náročné. Soupeř má jeden z nejlepších bekhendů, co jsem kdy zažil. Snažil jsem se na něj tlačit, bylo to hodně těžké. Ale našel jsem způsob, jak přežít, a jsem po dlouhé době ve finále. Z toho mám velkou radost.“

Nadal se tak připravuje na další velký zápas ve finále turnaje a doufá, že si odveze další trofej do své sbírky.