Nadcházející Super Bowl slibuje ještě větší vzrušení díky účasti populární popové hvězdy

Nadcházející Super Bowl slibuje ještě větší vzrušení díky účasti populární popové hvězdy

Super Bowl je jedním z největších sportovních událostí v USA a každoročně přitahuje miliony diváků po celém světě. Letošní Super Bowl se bude konat 11. února v Las Vegas a soupeři budou týmy San Francisco 49ers a Kansas City Chiefs.

San Francisco 49ers se dostali do finále poté, co porazili tým Detroit Lions v dramatickém zápase s výsledkem 34:31. Během osmi minut třetí čtvrtiny dokázali zlikvidovat sedmnáctibodové manko a zajistit si tak místo ve finále. Tým San Francisco je ve finále poprvé od roku 2020, kdy podlehli právě Kansasu City.

Na druhé straně stojí tým Kansas City Chiefs, který může získat Trofej Vince Lombardiho potřetí v historii klubu a jako první tým od roku 2005 obhájit titul. V semifinále porazili tým Baltimore Ravens díky skvělému výkonu quarterbacka Patricka Mahomese, který zaznamenal 30 přihrávek na 241 yardů a jeden touchdown.

Mahomes je považován za jednoho z nejlepších hráčů ligy a vyhrál ocenění pro nejužitečnějšího hráče ligy v letech 2018 a 2022. V souboji s Lamar Jacksonem, který získal ocenění MVP za rok 2019, Mahomes vyšel vítězně a ukázal, že je stále jedním z nejlepších quarterbacků v lize.

Jeden z klíčových hráčů Kansas City Chiefs, Travis Kelce, nedávno překonal rekord play off v počtu chycených přihrávek. Dosavadním rekordmanem byl Jerry Rice se 151 chycenými přihrávkami, ale Kelce si připsal již 156 chycených přihrávek. Jeho vztah s populární zpěvačkou Taylor Swiftovou také přitahuje pozornost a očekává se, že Super Bowl přitáhne ještě větší pozornost než obvykle.

Super Bowl je nejen o sportu, ale také o show a zábavě. Americká zpěvačka Taylor Swiftová má naplánovaný koncert v Tokiu pouhých 24 hodin před zápasem, což jistě představuje hektický přesun pro ni.

Super Bowl je jedním z největších sportovních a zábavních spektáklů roku a fanoušci se mohou těšit na skvělý zápas mezi týmy San Francisco 49ers a Kansas City Chiefs. Bude zajímavé sledovat, kdo si nakonec odnese Trofej Vince Lombardiho a stane se šampionem letošního ročníku Super Bowlu.