Nahrávka Paláta pomohla New Jersey porazit rivaly z Islanders na ledě

Nahrávka Paláta pomohla New Jersey porazit rivaly z Islanders na ledě

New Jersey Devils porazili New York Islanders 5:4 v prodloužení v gólově bohatém zápase. Devils vedli třikrát, ale Islanders se vždy dokázali vrátit do hry. Rozhodující branku v prodloužení vstřelil Jack Hughes, který tak zpečetil druhé vítězství Devils v této sezóně.

Hughes se poprvé prosadil ve 45. minutě, kdy si na hranici brankoviště klepl o přihrávku a přesnou střelou překonal gólmana Ilju Sorokina. Tímto gólem si český útočník připsal druhou asistenci v této sezóně a stal se sedmým Čechem, který získal alespoň dva kanadské body v jednom zápase.

Devils měli po česko-americké spolupráci směřovat k vítězství, ale Islanders vyrovnali minutu a 11 sekund před koncem utkání a poslali ho do prodloužení. Za New York se dvakrát prosadili Bo Horvat a Brock Nelson.

David Jiříček si i přes návrat Zacha Werenského do sestavy Columbusu udržel místo ve druhém obranném páru a přispěl k vítězství Blue Jackets 3:1. Český obránce dostal šanci na úkor švédského beka Adama Boqvista a odehrál bezmála 14 minut.

Vítězství Columbusu zajistil návrat do sestavy Werenski. Obránce, který promarodil velkou část minulé sezóny, asistoval u vítězné branky Justina Danfortha a v závěru pojistil vítězství Blue Jackets gólem do prázdné branky.

Výsledky zápasů:

– NY Islanders – New Jersey 4:5 v prodloužení

– Columbus – Calgary 3:1

Hvězdami zápasů byli vyhlášeni Jack Hughes, Jesper Bratt (oba New Jersey) a Bo Horvat (Vancouver).