Národní hokejová liga vyšle hráče na Zimní olympijské hry v letech 2026 a 2030. V příštím roce se koná turnaj bez účasti Česka.

Národní hokejová liga vyšle hráče na Zimní olympijské hry v letech 2026 a 2030. V příštím roce se koná turnaj bez účasti Česka.

NHL potvrdila, že v roce 2025 uspořádá turnaj čtyř zemí bez účasti Česka, na němž se představí výběry USA, Kanady, Švédska a Finska složené z hráčů NHL. Tento turnaj bude náhradou za Světový pohár, který se konal naposledy v roce 2016.

Tato zpráva je skvělou zprávou pro fanoušky hokeje, protože dlouho chyběl turnaj nejlepších hráčů proti sobě. Hokejisté NHL naposledy hráli na olympijských hrách v roce 2014 v Soči, kde Kanada porazila ve finále Švédsko. Od té doby se NHL hráči na olympijské hry nedostali kvůli sporům s Mezinárodním olympijským výborem ohledně financování nákladů na cestu, ubytování a pojištění.

Návrat na olympijské hry je pro hráče důležitým uznáním a vedení NHL cítilo, že je to správná věc, kterou by měli udělat, protože hráči to opravdu chtěli. Tento turnaj je také předzvěstí dalších olympijských her, které se budou konat v Miláně v roce 2026 a v roce 2030.

Turnaj čtyř zemí se bude konat v roce 2025 ve dvou dosud neurčených severoamerických městech, jednom v USA a jednom v Kanadě. Týmy se utkají systémem každý s každým a dvě nejlepší mužstva postoupí do finále. Celkem se během devíti dnů odehraje sedm zápasů. Kvůli tomuto turnaji odpadne v příští sezóně tradiční Utkání hvězd NHL.

Tato novinka potěší fanoušky hokeje po celém světě, kteří se těší na opětovné setkání nejlepších hráčů na mezinárodní scéně. Je to skvělá příležitost pro hráče ukázat své dovednosti a reprezentovat svou zemi na nejvyšší úrovni.