Narušení slalomu SP aktivisty vyvolalo rozhořčení u Kristoffersena

Narušení slalomu SP aktivisty vyvolalo rozhořčení u Kristoffersena

Na nedávném závodě ve slalomu se stalo něco neobvyklého. Když se druhé kolo i celý závod blížil ke konci, Marco Schwarz zajel nejlepší čas a na startu zbylo už jen pět závodníků. Právě v tu chvíli se do cílových prostor dostali aktivisté, kteří chtěli upozornit na sebe pomocí oranžového prachu, stejně jako při mistrovství světa ve snookeru.

Ochrana ještě nestihla zasáhnout, když si Nor Henrik Kristoffersen s partou aktivistů rozhodl vyčkat. Kristoffersen právě dokončil své druhé kolo a měl stále na sobě veškeré vybavení. Byl zjevně naštvaný a do mikrofonu televize NRK prohlásil: „Zatracení idioti. Tohle nám určitě neprospěje. Naopak vy byste měli pocítit tvrdé následky.“

Nakonec byl závod přerušen jen na pět minut. Na stupních vítězů se nakonec objevili pouze domácí lyžaři. Zvítězil Manuel Feller před Schwarzem a Mattemem.

Tento incident ukazuje, že i sportovní události mohou být narušeny nečekanými situacemi. Aktivisté se snaží využít takových příležitostí k upozornění na své zájmy a problémy, i když to může mít negativní dopad na samotný závod. Je důležité, aby organizátoři událostí dokázali rychle a efektivně reagovat na takové situace a zajistit bezpečnost všech zúčastněných.