Návrat Ledecké po roce: V Rakousku se jí nedařilo na horizontech

Návrat Ledecké po roce: V Rakousku se jí nedařilo na horizontech

Trojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká se vrátila na lyžařské tratě po roční pauze kvůli zranění. V prvním závodě po dlouhé době obsadila 23. místo. Před dnešním závodem se naposledy objevila na lyžích v březnu loňského roku. Ledecká přiznala, že nezajela dobrou jízdu, ale udělala, co mohla. Závod byl ovlivněn špatnou viditelností a mlhou. Ledecká se ale těší, že se může opět zúčastnit závodů a má se od čeho odrazit.

Vítězkou závodu se stala italská sjezdařka Sofia Goggiaová, která vyhrála s náskokem 95 setin sekundy před rakouskou závodnicí Cornelií Hütterovou. Třetí místo obsadila olympijská vítězka Lara Gutová-Behramiová se ztrátou 1,02 sekundy. Čtvrtá skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, která je momentálně první v celkovém pořadí Světového poháru.

Závod byl premiérovým rychlostním závodem této sezony. Kvůli špatnému počasí musely být v listopadu zrušeny závody ve středisku Zermatt/Cervinia a minulý týden se neuskutečnil ani žádný z plánovaných závodů v Beaver Creeku.

Následující víkend se ženy přesunou do Svatého Mořice, kde se pojedou sjezd a superobří slalom. Celkové pořadí Světového poháru momentálně vede Mikaela Shiffrinová, na druhém místě je Petra Vlhová ze Slovenska a třetí je Lara Gutová-Behramiová. Ester Ledecká se momentálně nachází na 70. místě.