Navrátilová vyjadřuje přání, aby byla střecha zatažena. Vondroušové se údajně něco zřejmě změnilo v myšlení.

Navrátilová vyjadřuje přání, aby byla střecha zatažena. Vondroušové se údajně něco zřejmě změnilo v myšlení.

Česká tenistka Karolína Muchová si v posledním zápase s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou vysloužila pochvalu od bývalé světové jedničky Martiny Navrátilové. Navrátilová ocenila její pohyb, údery a mentální přístup. Navíc by si ráda s ní popovídala o tom, co je za jejím vzestupem na trávě. Navrátilová také věří, že Muchová má šanci na vítězství i v sobotním finále proti Tunisance Uns Džábirové.

Navrátilová dále uvedla, že předtím, než se Muchová dostala do finále v Paříži, byla toho názoru, že by se jí to nepovedlo. Ale Muchová ji překvapila a dokázala, že je schopná velkých výkonů. Navrátilová by se ráda s ní setkala a zjistila, co přesně se stalo, že se tak zlepšila. V zápase s Svitolinovou působila jako veteránka a předváděla fantastické výměny.

Navrátilová také zmínila, že Muchová měla loni problémy se zraněným zápěstím a před turnajem byla až na 42. místě žebříčku. Nicméně na trávě se jí daří skvěle a porazila i čtyři nasazené hráčky. Navrátilová zdůraznila, že Muchová má hodně zkušeností, jelikož hrála ve finále Roland Garros a také na olympiádě. Co se týče hry na trávě, něco jí v hlavě prostě klaplo a dokáže se vyrovnat i se špičkovými hráčkami.

Navrátilová také zmínila výhodu hry levou rukou, kterou má Muchová. Leváci využívají svůj servis vůči pravákům lépe než praváci proti nim. Její hra je pro soupeřky nepříjemná, zejména její řezaný bekhend odskakuje nízko a forhend zase skáče vysoko. Navíc se pohybuje velmi dobře a má šanci proti komukoliv.

Navrátilová přeje české tenistce úspěch a věří, že si poradí i ve finále proti Džábirové. Podle ní by jí mohlo pomoci, kdyby zavřeli střechu, protože když nefouká vítr, hrajeme my Češi lépe. Muchová začala věřit ve své schopnosti a dnes tak začala od prvního míče. Navrátilová je přesvědčena, že Muchová má šanci na vítězství.