Nečas a Pastrňák vynikají, ale Boston utrpěl první porážku, gól vstřelil Gudas.

Nečas a Pastrňák vynikají, ale Boston utrpěl první porážku, gól vstřelil Gudas.

V posledních zápasech NHL se čeští hráči opět ukázali ve velmi dobrém světle. David Pastrňák získal stejné ocenění jako Radko Gudas, ale i přes jeho gól Boston podlehl Anaheimu v prodloužení. Radko Gudas, který hraje za Anaheim, skóroval poprvé po roce.

V jedenácti zápasech čtvrtfinále NHL se bodově prosadil i Radim Zohorna, který přispěl asistencí k vítězství Pittsburghu nad Coloradem. Naopak San Jose, ve kterém nastupují Tomáš Hertl, Filip Zadina a Jan Rutta, utrpělo debakl 0:6 na ledě Tampy Bay a ani v sedmém utkání sezony nezvítězilo.

Carolina prohrávala v 15. minutě o dva góly, ale dokázala se vrátit do zápasu. Český útočník Martin Nečas snížil na 1:2. Seattle drželo těsný náskok až do 56. minuty, kdy vyrovnal Jesperi Kotkaniemi po přihrávce Nečase. Martin Nečas odmítl nájezdy deset sekund před koncem prodloužení střelou z mezikruží a získal pro domácí tým bonusový bod.

Radko Gudas otevřel skóre v 15. minutě, kdy jeho nahození od modré čáry se odrazilo od brusle bránícího Hampuse Lindholma do branky. Boston si vzal trenérskou výzvu, ale rozhodčí neposoudili zákrok Masona McTavishe jako nedovolené bránění a gól platil. Radko Gudas, který se letos připojil k týmu Anaheimu, skóroval v barvách nového týmu poprvé a v NHL téměř po roce.

Boston se dokázal vrátit do zápasu a ve druhé třetině otočil skóre na 3:1. Charlie Coyle vyrovnal v přesilové hře, když doklepl do branky nepovedenou střelu Davida Pastrňáka z levého kruhu. Druhý gól přidal Matt Grzelcyk a třetí David Pastrňák z dorážky své střely. David Pastrňák, který v předchozích dvou zápasech nebodoval, tím korunoval svou aktivitu – v utkání vypálil na branku devětkrát.

Anaheim dokázal vyrovnat až v posledních dvou minutách základní hrací doby dvěma góly při risku bez brankáře. Prosadili se Leo Carlsson a Troy Terry. V prodloužení rozhodl o první porážce Bostonu v sezoně Mason McTavish.