Nečas získal dva body po návratu z zranění, Vaněček a Mrázek zajistili výhry

Nečas získal dva body po návratu z zranění, Vaněček a Mrázek zajistili výhry

Carolina Hurricanes se vrátili na vítěznou vlnu po dvou prohrách v řadě. V zápase proti Detroitu se vrátila na led hlavní hvězda týmu, český útočník Martin Nečas, který odehrál devatenáct minut a byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání.

Nečas si připsal svůj první bod v 37. minutě, kdy dostal spoustu prostoru na útočné modré čáře a střelou za obránce poslal Hurricanes do vedení 2:1. Podruhé se prosadil v závěru zápasu, kdy připravil gól do prázdné branky pro Sebastiana Aha.

Další český hráč, brankář Vítek Vaněček, se předvedl v utkání proti Columbusu. Inkasoval pouze jediný gól a odchytal nejlepší zápas sezony. Zneškodnil 29 střel Blue Jackets a úspěšnost zákroků udržel na 96,7 procentech. Vaněček tak přispěl k výhře 4:1 a získal svou 15. výhru v sezoně.

Dalším českým hráčem, který se podílel na vítězství svého týmu, byl brankář Petr Mrázek. V utkání proti NY Islanders zaznamenal 26 zákroků a pomohl Blackhawks k výhře 4:3 v prodloužení. Mrázek získal tři body za gól a dvě asistence.

Ve zbývajících zápasech se střelecky prosadili hráči Minnesota, Chicago a New Jersey. Minnesota porazila Floridu 6:4, Chicago zdolalo NY Islanders 4:3 v prodloužení a New Jersey porazilo Columbus 4:1.

Celkově se čeští hráči opět předvedli ve velmi dobrém světle a přispěli k vítězstvím svých týmů. Jejich výkony jsou důležité pro úspěch jejich klubů v NHL.