Nečasův gól nepomohl k výhře, Vejmelkův konkurent udržel další čisté konto

Nečasův gól nepomohl k výhře, Vejmelkův konkurent udržel další čisté konto

Carolina Hurricanes se utkala s týmem Winnipeg Jets a narazila na skvěle chytajícího gólmana Laurenta Brossoita. Hurricanes vyslali na kanadského brankáře celkem 43 střel, ale pouze jedna se dostala za něj. Tento gól však nebyl přímo dílem českého útočníka Martina Nečase, ale obránce Dylana DeMela, který nešťastně tečoval puk do vlastní branky. Nečas se tak opět prosadil a získal bodovou sérii na 18 zápasů, což ho řadí mezi nejproduktivnější české hráče v NHL.

Winnipeg Jets získal dvě branky díky své první formaci, kde se prosadili Kyle Connor a Nikolaj Ehlers. Mark Scheifele přidal dvě asistence. Díky jejich příspěvku si Jets udrželi šesté místo na Západě. Carolina Hurricanes se nachází na pátém místě Východní konference.

V brance Arizony Coyotes se v posledních zápasech objevil brankář Ingram. Tento hráč byl vybrán jako nejlepší hráč minulého týdne NHL a v pěti zápasech dovedl Coyotes k vítězství. V duelu proti Washingtonu zlikvidoval 26 střel a získal druhou nulu v této sezóně.

Vysokou výhru Arizony 6:0 nad Washingtonem zajistili třemi asistencemi Clayton Keller a Alexander Kerfoot. Dvě branky přidal Nick Schmaltz. Coyotes zvítězili již potřetí za sebou a momentálně drží nejdelší vítěznou sérii v celé lize. V tabulce Západní konference se nachází na sedmém místě.

V ostatních zápasech NHL zvítězil tým Tampa Bay nad Dallasem 4:0, Philadelphia porazila Pittsburgh 2:1 po prodloužení, Winnipeg porazil Carolinu 2:1, Arizona vyhrála nad Washingtonem 6:0 a Montreal porazil Seattle 4:2. Zápas mezi Vegas a St. Louis ještě probíhá.