Nečasův gól nestačil na výhru, Roy úspěšně debutoval na lavičce NY Islanders

Nečasův gól nestačil na výhru, Roy úspěšně debutoval na lavičce NY Islanders

Český útočník Martin Nečas se vrátil po zranění a hned se prosadil ve dvou zápasech. Jeho výkonem vylepšil svou sezónní bilanci na 11 gólů. Jeho trefa proti Detroitu přinesla týmu Carolina Hurricanes dva body, ale gól proti Minnesotě na výhru nestačil.

V 15. minutě zápasu proti Minnesotě uklidil Nečas do branky krásnou nahrávku od Stefana Noesena a poslal tak domácí tým do vedení. Kirill Kaprizov ale odpověděl gólem ještě v první třetině a ve 27. minutě otočil skóre na stranu Minnesoty.

V 48. minutě vyrovnal Michael Bunting, ale po minutě vrátil Joel Eriksson Ek vedení zpět na stranu Minnesoty. V závěru zápasu potvrdila Minnesota svou výhru dvěma góly do prázdné branky, z nichž jeden dal Kaprizov, který tak zkompletoval svůj třetí hattrick v NHL.

V prvním zápase na lavičce NY Islanders se nový trenér Patrick Roy mohl radovat z vítězství svého týmu nad Dallasem 3:2 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil Bo Horvat po 41 vteřinách prodloužení.

První gól pro Dallas připravil český útočník Radek Faksa pro Jasona Robertsona. Faksa se tak po dvouzápasové pauze zapsal do statistik a svůj sezónní zisk zvýšil na 10 bodů.

Lukáš Dostál, brankář Anaheimu, inkasoval od NY Rangers čtyři branky a nedokázal tak zabránit porážce svého týmu 2:5. Dostál držel čisté konto až do 38. minuty, ale poté inkasoval čtyřikrát. Přestože český gólman zlikvidoval 28 střel, Anaheim prohrál potřetí v řadě.