Nechutné chování: Maďarka kritizována za útok na čínskou tenistku a pokus o zatajení důkazů.

Nechutné chování: Maďarka kritizována za útok na čínskou tenistku a pokus o zatajení důkazů.

Chyba rozhodčích na tenisovém turnaji odstartovala bouřlivou debatu a vyvolala silné emoce mezi hráčkami. V první sadě, při stavu 5:5 a 15:15, byl evidentní míček na lajně označen jako aut. Hráčka se stěžovala a dokonce zavolala supervizora, ale po pětiminutovém zdržení zůstal verdikt stejný. Hrálo se dál a při stavu 30:30 hráčka Maďarka smazala stopu sporného míčku, i přesto, že soupeřka hlasitě volala. To vyvolalo další bouři emocí a Češka si prohrála servis, šla si sednout na lavičku, zavolala ošetření a kvůli panickému záchvatu zápas skrečovala.

Chování Maďarky Tóthové po skreči soupeřky vyvolalo kontroverze a některé velké jména světového tenisu se neudržely a vyjádřily svůj nesouhlas. Ruská tenistka Darja Kasatkinová napsala na Twitter: „Ó můj bože, co to je za reakci Maďarky? Nemůžu tomu uvěřit. Velmi špatné rozhodnutí, velmi špatné chování. Šuaj, posílám ti velké objetí, má přítelkyně.“ Podporu Češce vyjádřila také světová pětka Francouzka Caroline Garciaová nebo australská hvězda Ajla Tomljanovicová.

Tóthová se ale po zápase bránila. Uvedla, že stopu smazala jen proto, aby nevadila při další výměně a opět nepřinesla nějaké průtahy. Co se týče jejího chování, tak na ni až do skreče pokřikoval i trenér soupeřky, co si to dovoluje, narážel na její mladý věk a že by měla mít respekt k soupeřce. Navíc rozhodčí i supervisor potvrdili, že to byl aut.

Sama Češka přiznala, že ji aktuální sezona provází stavy úzkosti z toho, že už tři roky nemůže hrát a trénovat domovské zemi kvůli sporům s místním tenisovým svazem. Dlouho tak neviděla své blízké a to se projevuje i na jejím herním výkonu. Od února na okruhu nevyhrála žádný zápas. Na sociálních sítích poté Češka napsala: „Veškerý trénink je k ničemu, protože když se snažíte hrát co nejvíc k čáře a trefíte ji, stejně je to aut. Miluju vás kluci a holky, které mě podporujete, stojíte na mé straně.“