Nejkratší trenky na okruhu: Macháčova sláva prohlubuje depresi legendy.

Nejkratší trenky na okruhu: Macháčova sláva prohlubuje depresi legendy.

Tomáš Macháč, třiadvacetiletý český tenista, se stále více etabluje ve světové špičce. Po úspěšném vystoupení na Australian Open, kde se dostal do třetího kola grandslamu, pokračuje ve skvělých výkonech i na turnaji v Marseille. Po dvou výhrách nad silnými soupeři se v pátek představí ve svém třetím čtvrtfinále kariéry.

Macháč je známý svou zábavnou hrou a velkým potenciálem, který už několik měsíců upoutává pozornost tenisového světa. Nyní se však k jeho příběhu přidává i módní nadstavba. Tenista totiž rád nastupuje v netypicky krátkých šortkách, což neuniklo odborníkům a fanouškům tenisu.

Diskuse na sociálních sítích ukázala, že jediným hráčem, který by mohl Macháčovi konkurovat v této „disciplíně“, je mladý Dán Holger Rune. Jedna z diskutujících osob trefně podotkla, že Macháč vrací do hry sportovní módu ze 70. let minulého století, kdy se na kurtu proháněli hráči jako Björn Borg, Arthur Ashe, Jimmy Connors nebo John McEnroe.

Nicméně Macháč by na sebe takovou pozornost nepoutal, kdyby nehrál skvělý tenis. Na turnaji v Marseille prohloubil depresi slavného Brita Andyho Murrayho, kterého porazil ve dvou setech. Tím prodloužil Murrayho sérii šesti soutěžních porážek v řadě.

Macháč se nechal slyšet, že by pro něj nejjednodušší bylo ukončit kariéru, ale protože tenis miluje, nechce to udělat. Přiznal však, že série porážek ovlivňuje jeho sebevědomí. Jeho český protihráč ho pochválil za výkon a uvedl, že je pro něj ctí sdílet kurt s takovou legendou.

Macháč se dále probojoval do čtvrtfinále turnaje ATP, což je pro něj další úspěch v kariéře. V pátek se utká buď s obhájcem titulu Hubertem Hurkaczem z Polska, nebo s Alexandrem Bublikem z Kazachstánu.