Nejlepší gól Lemieuxe, vztek Hextalla a krásná sóla: Slavné trefy Jágra

Nejlepší gól Lemieuxe, vztek Hextalla a krásná sóla: Slavné trefy Jágra

Jaromír Jágr je jedním z nejslavnějších českých hokejistů všech dob a jeho kariéra je plná úspěchů a nezapomenutelných okamžiků. Jedním z těch nejvýznamnějších je bezesporu jeho gól, kterým se stal historicky nejlepším střelcem Pittsburgh Penguins.

Jágr strávil v Pittsburghu celkem 11 sezón a během té doby si získal srdce fanoušků svým skvělým výkonem na ledě. Jeho nejznámější gól v dresu Penguins přišel v roce 1992, když ve finále Stanley Cupu proti Chicago Blackhawks skóroval ve druhém prodloužení zápasu číslo 1. Tento gól nejenže zajistil Penguins vítězství v tomto zápase, ale také byl klíčovým momentem na cestě k zisku jejich prvního Stanley Cupu v historii.

Dalším nezapomenutelným okamžikem v kariéře Jaromíra Jágra byl jeho gól ve finále Stanley Cupu v roce 1999, když hrál za Dallas Stars. Tento gól byl rozhodující pro vítězství Dallasu nad Buffalo Sabres a získání Stanley Cupu.

Jágrova kariéra pokračovala i po odchodu z Pittsburghu a hrál za řadu dalších týmů v NHL i v Evropě. Nicméně jeho čas strávený v Pittsburghu zůstane nezapomenutelný a jeho dres s číslem 68 bude v neděli večer vyvěšen ke stropu haly Penguins jako uznání za jeho přínos týmu a celému městu.

Jaromír Jágr je bezesporu jedním z největších hokejistů v historii a jeho góly jsou stále živé v paměti fanoušků po celém světě. Jeho kariéra je inspirací pro mnoho mladých hráčů a jeho jméno se navždy zapsalo do historie hokeje.