Nejlepší výsledek v sezoně dosažený biatlonisty ve štafetě po deseti dobíjeních

Nejlepší výsledek v sezoně dosažený biatlonisty ve štafetě po deseti dobíjeních

Norové získali desátý triumf v Světovém poháru v biatlonu za sebou ve smíšené štafetě v Oberhofu. Druhé místo obsadili Němci se ztrátou více než dvou minut, třetí skončili Italové. Český tým se umístil na šestém místě se ztrátou tří minut a 48 sekund za vítěznými Norovými.

Biatlonista Jakub Štvrtecký chyběl českému týmu, protože se necítil dobře po sobotním stíhacím závodě. Poprvé v sezoně do týmového závodu zasáhli Michal Mikyska s Ondřejem Hornigem.

Mareček začal štafetu s třemi opravami při střelbě vleže a figuroval na 17. místě. Na „stojce“ minul dvakrát a předal Mikyskovi na osmé pozici. Mikyska, který se vrátil do Světového poháru po srpnovém zranění kolena, nechyboval při střelbě vleže, ale po třech opravách vestoje zůstal na osmém místě. Křížek opravoval na každé položce jednou a také on skončil na osmém místě se ztrátou půl minuty.

Hornig se blýskl stoprocentní střelbou a po závěrečné položce vestoje byl pátý. Ve finiši ho předstihl Švýcar Jeremy Finello, ale Hornig udržel za sebou Francouze Quentina Fillona Mailleta. „Je to super výsledek. Škoda, že se mi nepodařilo udržet toho Švýcara, ale ten už byl nad mé síly. Vymačkal jsem tam ze sebe všechno. V běhu jsem se cítil nejlépe za poslední tři dny,“ uvedl Hornig.

Norové se prezentovali precizní střelbou, dobíjeli sedmkrát. Poradili si také se zmatkem při předávce na třetím úseku, kde Tarjei Bø vyjížděl na trať se zpožděním. Špatnou střelbu naopak předvedl Emilien Jacquelin, kvůli jeho čtyřem trestným kolům vypadli Francouzi z boje o stupně vítězů a nakonec skončili na sedmém místě.

Ženská štafeta odstartuje v Oberhofu ve 14:25 hodin. Český tým tvoří Tereza Voborníková, Markéta Davidová, Lucie Charvátová a Jessica Jislová.