Nejvýdělečnější fotbaloví rivalové: Miliardáři na trávníku v letošním roce

Nejvýdělečnější fotbaloví rivalové: Miliardáři na trávníku v letošním roce

Magazín Forbes nedávno zveřejnil svůj žebříček nejlépe placených fotbalistů za letošní rok. Tento žebříček je vždy velmi očekávaný a poskytuje nám přehled o tom, kolik peněz si největší fotbalové hvězdy vydělávají.

Na prvním místě se umístil Lionel Messi, argentinský fotbalista hrající za Paris Saint-Germain. Messi si v tomto roce vydělal úctyhodných 130 milionů dolarů. Druhé místo patří jeho rivalovi z Realu Madrid, Cristianu Ronaldovi, který si přišel na 120 milionů dolarů. Na třetím místě se umístil brazilský fotbalista Neymar, také hrající za Paris Saint-Germain, s příjmem 95 milionů dolarů.

Je zajímavé, že všichni tři nejlépe placení fotbalisté hrají za stejný klub. Paris Saint-Germain se tedy zdá být velmi štědrým zaměstnavatelem. Dalšími fotbalisty v žebříčku jsou například Kylian Mbappé, Mohamed Salah, Paul Pogba a Antoine Griezmann.

Je třeba poznamenat, že výše uvedené částky zahrnují nejen hráčovy platy, ale také příjmy z reklam a sponzorských smluv. Fotbalisté jsou často tvářemi známých značek a jejich popularita je využívána k propagaci různých produktů.

Tento žebříček nám ukazuje, jak lukrativní může být kariéra profesionálního fotbalisty. Zároveň však poukazuje na nerovnosti ve světě fotbalu, kde největší hvězdy vydělávají astronomické sumy, zatímco mnoho dalších hráčů se musí spokojit s mnohem nižšími příjmy.

V každém případě je zajímavé sledovat, jak se žebříček nejlépe placených fotbalistů mění každý rok. Finanční odměny za sportovní úspěchy jsou stále vyšší a hráči mají možnost si vydělat obrovské sumy peněz.