Německá reakce na levný nákup Čvančary vzbuzuje pozornost, zatímco nadšený Čech zanechává stopu v historii klubu.

Německá reakce na levný nákup Čvančary vzbuzuje pozornost, zatímco nadšený Čech zanechává stopu v historii klubu.

Tomáš Čvančara debutoval v bundeslize se skvělým výkonem. Hned ve své první střele skóroval a poté proměnil i penaltu v nastavení, čímž pomohl svému týmu k remíze 4:4 proti Augsburgu. Tento výkon se v Mönchengladbachu nepodařil již 56 let. Tehdy Peter Meyer vstřelil hattrick proti Schalke.

Od té doby se žádnému nováčkovi v dresu Mönchengladbachu nepodařilo v prvním ligovém utkání vstřelit více než jeden gól. Čvančara po zápase prohlásil, že před penaltou nebyl nervózní a stačil mu nádech a výdech. Nicméně byl zklamaný, že přestože dal čtyři góly, tým získal pouze bod.

Navíc si ze zápasu odvezl zranění, které ho vyřadilo z tréninku. Podle trenéra Gerarda Seoaneho by se ale nemělo jednat o nic vážného, Čvančara má pouze lehce pohmožděnou nohu.

Český útočník zaujal nejen fanoušky Borussie, ale i německá média. Časopis Kicker ho dokonce umístil na titulní stranu vedle Harryho Kanea, který byl nejdražší posilou bundesligového léta v dresu Bayernu Mnichov.

Je zajímavé, že Mönchengladbach zaplatil Spartě za Čvančaru 10,5 milionu eur, zatímco Kane stál desetkrát tolik, přesto Čvančara v prvním zápase vstřelil dva góly, zatímco Kane jen jeden, jak si všiml deník Aachener Zeitung.

Čvančaru ale čeká další výzva ve druhém kole, kdy se Mönchengladbach utká doma s Bayerem Leverkusen a poté i s Bayernem Mnichovem.