Německo potvrdilo svou roli favorita a jistý postup do dalšího kola, porazilo i Maďarsko.

Německo potvrdilo svou roli favorita a jistý postup do dalšího kola, porazilo i Maďarsko.

Duel skupiny A ve Stuttgartu rozhodli góly Jamal Musiala a Ilkay Gündogan.

Německo nehrálo tak suverénně jako v prvním utkání proti Skotsku (5:1), ale ukázalo velkou efektivitu v zakončení. Naopak Maďaři měli za stavu 0:1 několik slibných šancí, ale na vyrovnání nedosáhli.

Němci se šesti body vedou skupinu A před Švýcarskem, které hraje se Skotskem dnes od 21:00 a v případě vítězství si rovněž může zajistit postup.

Aktualizujeme…

Skupina A:

Stuttgart: Německo – Maďarsko 2:0 (1:0)

Branky: 22. Musiala, 67. Gündogan. Rozhodčí: Makkelie – Steegstra, De Vries – Dieperink (video, všichni Niz.). ŽK: Rüdiger, Mittelstädt – Varga, Csoboth, Rossi. Diváci: 51.000.

Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (71. Can), Kroos – Musiala (71. Führich), Gündogan (84. Undav), Wirtz (58. Sané) – Havertz (58. Füllkrug). Trenér: Nagelsmann.

Maďarsko: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla (75. Ádám), A. Nagy (64. Kleinheiser), Schäfer, Kerkez (Z. Nagy) – Sallai (87. Csoboth), Varga (87. Gazdag), Szoboszlai. Trenér: Rossi.

Ve druhém zápase skupiny A na Euru 2020 potvrdili Němci svou roli favorita a porazili Maďarsko 2:0. Duel se odehrál ve Stuttgartu a rozhodujícími góly se stali Jamal Musiala a Ilkay Gündogan.

Německo sice nehrálo tak suverénně jako v předchozím zápase proti Skotsku, kde zvítězilo 5:1, ale ukázalo velkou efektivitu v zakončení. Naopak Maďaři měli několik slibných šancí na vyrovnání, ale nedokázali je využít.

S tímto výsledkem se Němci dostali na první místo ve skupině A se šesti body, před Švýcarskem. Švýcarsko dnes večer hraje proti Skotsku a v případě vítězství si může zajistit postup do další fáze turnaje.

Výsledek zápasu Německo – Maďarsko 2:0 (1:0) potvrdil rozhodčí Makkelie. Branky padly v 22. minutě (Musiala) a 67. minutě (Gündogan). Zápas sledovalo 51 000 diváků.

Sestavy:

Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz. Trenér: Nagelsmann.

Maďarsko: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, A. Nagy, Schäfer, Kerkez – Sallai, Varga, Szoboszlai. Trenér: Rossi.

Německo si tedy po vítězství nad Maďarskem zajistilo jisté postup do další fáze Eura 2020 a fanoušci se mohou těšit na další zápasy této skvělé týmu.