Německý tenista vyjádřil nesouhlas s urážkou spojenou s Hitlerem, která postihla Zverevu

Německý tenista vyjádřil nesouhlas s urážkou spojenou s Hitlerem, která postihla Zverevu

Tenista Alexander Zverev se stal středem pozornosti na letošním US Open poté, co si stěžoval na nevhodnou výroku, kterou slyšel od jednoho ze svých fanoušků. Během svého čtvrtfinálového zápasu proti Jannikovi Sinnerovi byl Zverev vyveden ochrankou poté, co se stěžoval na to, že fanoušek v publiku vyslovil „tu nejhorší Hitlerovu frázi, která existuje“.

Zverev se obrátil na rozhodčího a sdělil mu, že je nepřijatelné, aby někdo vyslovil takovou větu. Následně prohrál čtvrtý set a zápas nakonec ztratil. Po zápase vysvětlil, že se fanoušek dlouhodobě projevoval a že bylo důležité na to reagovat. Zverev také uvedl, že i když má rád hlučné a vášnivé fanoušky, není na historii spojenou s Hitlerem hrdý.

Zverev hrál svůj první zápas na hlavním kurtu Arthura Asheho s kapacitou 23 tisíc diváků. Zápas skončil až po půl druhé ráno. Německý tenista Sinnera porazil 6:4, 3:6, 6:2, 4:6, 6:3 a nyní se připravuje na světovou jedničku, španělského tenistu Carlose Alcaraze.

Tento incident ukazuje, jak důležité je zachovávat respekt a ohleduplnost vůči ostatním, zejména na veřejných akcích. Zverevova reakce na nevhodnou výroku fanouška ukazuje, že sportovci mají odpovědnost nejen k sobě samým, ale také k ostatním lidem přítomným na stadionech. Doufejme, že tento incident bude sloužit jako připomínka všem fanouškům, že jejich chování může mít vliv na sportovce a atmosféru na stadionu.