Německý trenér věřil, že svou práci dělám dobře. Odpoledne jsem však zůstal bez práce.

Německý trenér věřil, že svou práci dělám dobře. Odpoledne jsem však zůstal bez práce.

Hansi Flick končí jako trenér německé fotbalové reprezentace

Po neúspěšném přípravném zápase s Japonskem v sobotu se Hansi Flick ocitl pod palbou kritiky. Německý deník Bild volal po jeho odvolání, ale Flick stále vedl veřejné tréninky a tvrdil, že je stále správnou osobou na svém místě. Nicméně v neděli odpoledne předseda Německého fotbalového svazu (DFB) Bernd Neuendorf oznámil, že Flick končí u týmu.

Flickovi se nelíbilo, co se stalo, ale přijal rozhodnutí. Hráči se sešli v hotelu a rozloučili se se svým bývalým koučem. Nyní je nejdůležitějším úkolem najít trenéra, který rychle přeorientuje reprezentaci a připraví ji na domácí evropský šampionát příští rok.

Jako možný kandidát na uvolněné trenérské křeslo se zmiňuje Rudi Völler, bývalý německý reprezentant a současný sportovní šéf národního týmu. Völler byl proti Flickovu vyhazovu, ale spekuluje se, že by mohl převzít tým alespoň pro přípravný zápas s Francií.

Jako dlouhodobá varianta se jeví Julian Nagelsmann, který je momentálně trenérem Bayernu Mnichov. Podle informací z deníku Bild by Bayern neměl nic namítat proti tomu, kdyby Nagelsmann převzal reprezentační lavičku.

Hansi Flick převzal reprezentaci v roce 2021 po Joachimu Löwovi. Jeho neúspěch na loňském mistrovství světa v Kataru, kde Němci skončili ve skupině, ho oslaboval, a další porážky mu definitivně zlomily vaz. Pod Flickovým vedením německý tým letos vyhrál pouze jeden z šesti zápasů a z posledních tří si odnesl nepříznivou bilanci 1:7.

Zdroj: https://www.bild.de/sport/fussball/fussball/hansi-flick-ist-nicht-mehr-bundestrainer-78727282.bild.html