Německý tým začal silně proti Skotsku: Kroos a spol. nedali soupeřům šanci

Německý tým začal silně proti Skotsku: Kroos a spol. nedali soupeřům šanci

V mnichovské Allianz Areně vedli už po prvním poločase o tři branky, postupně se trefili Florian Wirtz, Jamal Musiala a z penalty Kai Havertz. Ostrované hráli od konce úvodního dějství bez vyloučeného Ryana Porteouse. V 68. minutě se prosadil Niclas Füllkrug. Skotové v závěru snížili po vlastním gólu Antonia Rüdigera, skóre ale uzavřel v nastavení Emre Can.

Němci začali lépe než na posledním Euru v roce 2021, na němž podlehli na úvod Francii. Výhrou zahájili i dosud poslední domácí turnaj, kterým bylo mistrovství světa 2006. Skotové podlehli dnešnímu soupeři počtvrté za sebou a znovu vstoupili do skupiny porážkou, na den přesně před třemi lety nestačili na českou reprezentaci.

Dnes byl v Německu na programu pouze úvodní duel šampionátu. Druhý zápas skupiny A mezi Švýcarskem a Maďarskem má výkop v sobotu od 15:00, večer se odehraje i kompletní první kolo skupiny B.

Mistrovství Evropy ve fotbale:

Skupina A (Mnichov):

Německo – Skotsko 5:1 (3:0)

Branky: 10. Wirtz, 19. Musiala, 45.+1 Havertz z pen., 68. Füllkrug, 90.+3 Can – 87. vlastní Rüdiger. Rozhodčí: Turpin – Danos, Pages – Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Andrich, Tah – Ralston. ČK: 44. Porteous (Skotsko). Diváci: 66.000.

Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (46. Gross), Kroos (80. Can) – Musiala (74. Müller), Gündogan, Wirtz (63. Sané) – Havertz (63. Füllkrug). Trenér: Nagelsmann.

Skotsko: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney (77. McKenna) – Ralston, McGregor (67. Gilmour), McTominay, Robertson – McGinn (67. McLean), Adams (46. Hanley), Christie (82. Shankland). Trenér: Clarke.

Německo porazilo Skotsko v prvním zápase skupiny A na Mistrovství Evropy ve fotbale. Německá mašina se rozjela hned v úvodu a nedala sebevědomým Skotům šanci. Zápas se hrál v mnichovské Allianz Areně, kde Němci vedli už po prvním poločase o tři branky.

Florian Wirtz, Jamal Musiala a z penalty Kai Havertz se postarali o branky pro Německo. Skotové hráli od konce úvodního dějství bez vyloučeného Ryana Porteouse. Niclas Füllkrug pak v 68. minutě snížil skóre pro Skotsko, ale v závěru zápasu Německo ještě přidalo další gól, tentokrát vlastní Antonia Rüdigera a uzavřelo skóre v nastavení Emre Can.

Německo začalo letošní Euro lépe než na předchozím turnaji v roce 2021, kde prohrálo na úvod s Francií. Skotové naopak podlehli Německu počtvrté za sebou a znovu vstoupili do skupiny porážkou. Druhý zápas skupiny A mezi Švýcarskem a Maďarskem se odehraje v sobotu od 15:00.

Německo – Skotsko 5:1
Branky: Wirtz, Musiala, Havertz, Füllkrug, Can – vlastní Rüdiger

Sestavy:
Německo: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich, Kroos – Musiala, Gündogan, Wirtz – Havertz
Skotsko: Gunn – Hendry, Porteous, Tierney – Ralston, McGregor, McTominay, Robertson – McGinn, Adams, Christie

Německo si tak po vítězství nad Skotskem zajistilo dobrý start do letošního Eura a fanoušci se mohou těšit na další zápasy v rámci skupiny A.