Nestandardní situace s rozbitou kamerou přispěla k vítězství týmu Schicka a spol. z Leverkusenu.

Nestandardní situace s rozbitou kamerou přispěla k vítězství týmu Schicka a spol. z Leverkusenu.

Psychickou výhodu jim přihrála porouchaná branková kamera na druhé straně hřiště, kvůli níž rozhodčí jednoduše místo konání určil.

Poruchu zařízení s brankovou technologií potvrdilo prostřednictvím mluvčího vedení Německé fotbalové ligy (DFL).

Mistrovský Bayer i díky úspěšnému pokusu Patrika Schicka, který předtím těsně před koncem normální hrací doby vyrovnávacím gólem na 2:2 rozstřel zařídil, vyhrál penaltovou loterii 4:3.

„Prostě se rozhodlo, že se bude kopat na leverkusenské straně, protože kamera na druhé straně byla rozbitá,“ citovala stuttgartského trenéra Sebastiana Hoenesse agentura SID.

„Něco se tím mění, ale už s tím nejde nic udělat. To je z našeho pohledu samozřejmě kruté,“ povzdechl si kouč.

Před rozstřelem přitom v leverkusenské BayAreně podle útočníka VfB Denize Undava na losování došlo. A vyhrál ho kapitán jeho celku Atakan Karazor.

„Ale stala se, myslím, kuriózní věc. Vyhrál volbu stran a chtěl kopat na branku (před fanoušky Stuttgartu), jenže sudí rozhodl jinak: ‚Tam ne, protože je tam rozbitá kamera, jdeme na druhou stranu‘. Pak ale nebylo třeba strany losovat, pokud to tak bylo,“ líčil Undav v televizi Sky.

Nakonec se však na nezvyklou situaci nevymlouval. „Proto jsme neprohráli. Prohráli jsme proto, že oni byli lepší. Nicméně stávat by se tohle nemělo,“ doplnil.

Kuriózní výhoda pro Schicka a spol. Leverkusenu pomohla k triumfu i rozbitá kamera

V nedávném zápase fotbalové ligy v Německu se stala velmi neobvyklá situace, která nakonec rozhodla o vítězi. Porouchaná branková kamera na druhé straně hřiště totiž přinesla psychickou výhodu týmu Bayer Leverkusen, což mělo zásadní vliv na výsledek utkání.

Poruchu zařízení s brankovou technologií potvrdilo oficiální vedení Německé fotbalové ligy (DFL). Mistrovský tým Bayer Leverkusen nakonec díky úspěšnému pokusu Patrika Schicka ve vyrovnávacím gólu a následné penaltové loterii zvítězil 4:3.

Podle vyjádření trenéra Sebastiana Hoenesse bylo rozhodnuto, že se bude kopat na straně Leverkusenu, protože kamera na druhé straně byla rozbitá. Tato neobvyklá situace způsobila zmatek a následně i kontroverzi mezi týmy.

Před rozstřelem se dokonce podle svědků došlo k losování strany, na kterou se bude kopat. Kapitán týmu VfB Stuttgart vyhrál losování, ale sudí rozhodl jinak kvůli porouchané kameře. Tým Bayer Leverkusen tak získal nečekanou výhodu, která nakonec rozhodla o vítězi zápasu.

I přes neobvyklou situaci se hráči a trenéři nevymlouvali na technické problémy a uznali vítězství soupeře. Nakonec se ukázalo, že i takové drobnosti mohou mít vliv na průběh a výsledek fotbalového zápasu.