Nešťastný incident při sjezdu v ledovém korytě: Brzdař byl přejel vlastním dvojbobem.

Nešťastný incident při sjezdu v ledovém korytě: Brzdař byl přejel vlastním dvojbobem.

Michel Vogt, švýcarský bobista, nedávno utrpěl vážné zranění při nehodě na tréninku. Ztratil vědomí a byl převezen do nemocnice v Drážďanech, kde podstoupil operaci kyčle a stehna. Navíc má také poraněný hrudník. Tuto informaci potvrdila mezinárodní bobová federace.

Švýcarský tým uvedl, že Vogt utrpěl těžký otřes mozku a pohmožděniny. Lehce zranění jsou také další členové posádky Dominik Hufschmid a Andreas Haas.

Vogt a Michel získali bronzovou medaili ve dvojbobu na loňském mistrovství světa. Na olympijských hrách v Pekingu v roce 2022 skončili na čtvrtém místě. V prosinci vyhráli závod Světového poháru v La Plagne a v průběžném pořadí seriálu jsou třetí.

V tréninku v Altenbergu havaroval také německý bobista Johannes Lochner, který vede Světový pohár v obou kategoriích. Mistr světa ve dvojbobu si poranil krk a vynechá víkendový program.

„Uvidíme, jestli bude v pořádku do mistrovství světa,“ řekl trenér německé reprezentace René Spies agentuře DPA. Světový šampionát ve Winterbergu začne 24. února.