Neúspěch Kellnerové a spol. v olympijské kvalifikaci: Kůň za čtvrt miliardy nestačil

Neúspěch Kellnerové a spol. v olympijské kvalifikaci: Kůň za čtvrt miliardy nestačil

n) 48 tr. bodů.

Česká reprezentace se nevyvedla v kvalifikaci na mezinárodních závodech ve skokových soutěžích CET Prague Cup. Hned v prvním kole se treterovi Gangsterovi nepodařilo překonat modrou zeď a odmítl tak poslušnost. Tím bylo jasné, že se budou počítat výkony zbývajících tří jezdců českého týmu.

Ve druhém kole se situace nezlepšila. Tretera opět nepřekonal překážku a nasbíral celkem 14 trestných bodů. Kellnerová přidala dalších 10 bodů a nejlépe si vedl Opatrný, který nasbíral pouze 4 body. Po druhém kole mělo Česko celkem 28 trestných bodů a umístilo se na šestém místě.

Boj o postup byl však daleko. V čele se udržoval favorizovaný Izrael s 4 trestnými body před Maďarskem a Polskem. Český tým se musel spoléhat na své kolegy, protože tretera ani ve druhém kole nepřekonal překážku. Doležal si oproti první jízdě pohoršil o 2 body a Kellnerová nasbírala dalších 4 bodů. Opatrný uzavřel vystoupení českého týmu čistou jízdou.

Bylo jasné, že 48 trestných bodů Česku na postup nestačí. Vítězem se stalo Izrael s 4 body, druhé Polsko mělo 18 bodů.

Před slavnostním vyhlášením jezdci ještě vystoupili před zaplněné tribuny a poděkovali divákům za podporu. I když je výsledek mrzí, ocenili přítomnost a podporu fanoušků.