Neúspěšný pokus o Dakar: Kolocová havarovala s vozem z výšky.

Neúspěšný pokus o Dakar: Kolocová havarovala s vozem z výšky.

Závodnice speciálu elitní třídy automobilů T1+ bojovala s mužskými soupeři v podniku světového šampionátu v dálkových soutěžích W2RC. Marocká poušť je ideálním místem pro ostré testy na Dakar, ale Kolocové se stala osudná kamenitá část středeční třetí etapy.

„Do cíle nám zbýval asi kilometr. Přijeli jsme na malý hřeben, za nímž následoval most. Přes něj jelo zrovna v protisměru jiné auto, snažili jsme se mu na poslední chvíli vyhnout,“ popsal začátek dramatického momentu navigátor Sébastien Delauney.

Jenže i přes veškerou snahu se závodnici nepodařilo vůz včas zastavit. „Ke konci jsme jeli skoro krokem,“ prohlásila otřesená Kolocová po havárii.

„Aliyyah brzdila, ale bylo to extrémně kluzké. Jeli jsme tak pomalu, že jsem si myslel, že jen zůstaneme viset přes okraj. Jenže jsme skončili v příkopu a přistáli na boku. Naštěstí jsme oba v pořádku,“ dodal Delauney.

Oba členové posádky vyvázli z divoce vypadajícího karambolu bez zranění, ale vůz byl natolik poničený, že pro Kolocovou Marocká rallye skončila předčasně.

Marocká rallye je jedním z nejnáročnějších závodů v dálkových soutěžích a je ideálním tréninkovým prostorem pro závodníky před legendárním závodem Paris-Dakar. Závodnice Aliyyah Kolocová se však stala obětí náročného terénu a nebezpečných podmínek během třetí etapy.

Během posledního kilometru před cílem se Kolocová a její navigátor Sébastien Delauney dostali do dramatické situace, kdy se snažili vyhnout autu jedoucímu v protisměru na úzkém mostě. I přes veškeré úsilí se jim nepodařilo včas zastavit a jejich vůz skončil v příkopu, přičemž se převrátil na bok.

Naštěstí oba členové posádky vyvázli bez zranění, ale vůz utrpěl vážné škody a Kolocová musela předčasně ukončit svou účast v Marocké rallye. I přes tuto nešťastnou událost si však závodnice udržuje pozitivní postoj a odhodlání k dalším výzvám v dálkových soutěžích.

Podobné nehody jsou neoddělitelnou součástí extrémních motorsportů, ale důležité je, že se oba členové posádky vyvarovali vážným zraněním a mohou se vrátit k dalším závodům s novými zkušenostmi a motivací.

Marocká rallye je stále jedním z nejtěžších testů pro závodníky a každý rok přináší nové výzvy a dramatické momenty. Ačkoliv Kolocová letos nedokončila závod, určitě se vrátí silnější a odhodlanější než kdy předtím.