Neuville ovládl Rallye Monte Carlo, Ogier nedosáhl na svůj desátý triumf

Neuville ovládl Rallye Monte Carlo, Ogier nedosáhl na svůj desátý triumf

Belgičan Thierry Neuville zvítězil ve slavném podniku Rallye Monte Carlo, porazil o 16,1 sekundy Francouze Sébastiena Ogiera s Toyotou. Tímto triumfem připravil Ogiera o jeho desáté vítězství v této soutěži. Třetí místo obsadil Brit Elfyn Evans s další Toyotou.

Na startu chyběl obhájce titulu mistra světa Kalle Rovanperä, který se letos zúčastní pouze vybraných podniků světového šampionátu.

V okolí francouzského města Gap, které je tradičním centrem Rallye Monte Carlo, jezdci poprvé vyzkoušeli nový systém bodování. Celkem je k dispozici stále 30 bodů, ale 18 z nich bylo rozděleno již podle výsledků v sobotní etapě. Tu vyhrál také Neuville před Ogierem.

Sedm bodů bylo uděleno za dnešní výsledky (Neuville) a dalších pět získal vítěz závěrečné power stage, kterým byl opět Belgičan v týmu Hyundai. Cílem bodové revoluce je ukončit taktizování v závěru sobotních etap s cílem získat pro druhý den nejlepší výchozí pozici.

V aktuálním pořadí má tak Neuville 30 bodů, druhý je Ogier se 24 body a třetí Evans s 21 body. V hodnocení týmů vede Toyota se 46 body o pouhý bod před Hyundai.

Tato informace je aktuální a bude aktualizována.