Neymar utrpěl zranění předního zkříženého vazu v kolenu a bude podstoupit operaci.

Neymar utrpěl zranění předního zkříženého vazu v kolenu a bude podstoupit operaci.

Jednatřicetiletý Neymar se v Montevideu zranil krátce před koncem prvního poločasu. Nejlepší střelec v historii brazilské reprezentace při souboji klopýtl a hřiště opustil v slzách na nosítkách.

Pětinásobní mistři světa zápas v Uruguayi prohráli 0:2 a skončila tak jejich kvalifikační série 37 utkání bez porážky. V tabulce jihoamerické skupiny jsou Brazilci po čtyřech odehraných kolech třetí.

Neymar, který je považován za jednoho z nejlepších fotbalistů současnosti, se zranil při souboji s uruguayským obráncem. Po pádu na zem okamžitě pocítil bolest a bylo mu jasné, že se jedná o vážnější zranění.

Po vyšetření bylo potvrzeno, že Neymar utrpěl zlomeninu kotníku. Toto zranění vyžaduje dlouhodobou rekonvalescenci a je pravděpodobné, že Neymar bude muset vynechat několik následujících zápasů.

Zranění Neymara je velkou ztrátou pro brazilskou reprezentaci. Jeho schopnost střílet góly a vytvářet šance pro spoluhráče je neocenitelná. Neymar je také jedním z lídrů týmu a jeho absence na hřišti bude znát.

Prohra s Uruguayí znamená, že Brazílie se propadla na třetí místo v tabulce jihoamerické kvalifikace. Tým se musí co nejdříve vzpamatovat a získat body v dalších zápasech, aby si zajistil účast na příštím mistrovství světa.

Neymarova zranění jsou pro fanoušky a brazilskou fotbalovou komunitu velkým zklamáním. Věříme však, že se Neymar brzy uzdraví a vrátí se na hřiště silnější než kdy dříve. Jeho přítomnost na hřišti je neocenitelná a doufáme, že se brzy vrátíme k jeho geniálním výkonům.