Nizozemci obrátili duel s Turky a postoupili do semifinále s oranžovou euforií.

Nizozemci obrátili duel s Turky a postoupili do semifinále s oranžovou euforií.

Turky poslal na Olympijském stadionu v Berlíně do vedení Samet Akaydin, v rozmezí 70. až 76. minuty ale „Oranje“ otočili skóre. Nejprve srovnal Stefan de Vrij a poté si dal vlastní branku Mert Müldür.

Turecko tak nenavázalo na dosud jediné semifinále na Euru z roku 2008.

Mistrovství Evropy ve fotbale v Německu – čtvrtfinále:

Berlín: Nizozemsko – Turecko 2:1 (0:1)

Branky: 70. De Vrij, 76. vlastní Müldür – 35. Akaydin. Rozhodčí: Turpin – Danos, Pages – Brisard (video, všichni Fr.). ŽK: Simons, Aké, Van Dijk, Weghorst – Tosun, Montella (trenér). ČK: 90.+6 Yildirim (Turecko, mimo hřiště). Diváci: 70.091.

Nizozemsko: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké (73. Van de Ven) – Reijnders (73. Veerman), Schouten, Simons (87. Zirkzee) – Bergwijn (46. Weghorst), Depay (87. Frimpong), Gakpo. Trenér: Koeman.

Turecko: Günok – Müldür (82. Celik), Ayhan (89. Kilicsoy), Akaydin (82. Tosun), Bardakci, Kadioglu – Yilmaz, Özcan (77. Yokuslu), Calhanoglu, Yildiz (77. Aktürkoglu) – Güler. Trenér: Montella.

Nizozemci bleskově otočili duel s Turky a postoupili do semifinále Mistrovství Evropy ve fotbale. Zápas, který se odehrál na Olympijském stadionu v Berlíně, začal dobře pro Turecko, když se ve 35. minutě prosadil Samet Akaydin. Nicméně Nizozemci dokázali během krátké doby zvrátit vývoj utkání. Nejprve ve 70. minutě vyrovnal Stefan de Vrij a o šest minut později si Mert Mülür vstřelil vlastní branku, čímž zajistil Nizozemcům vítězství.

Turecko tak nenavázalo na své jediné semifinále na Euru z roku 2008 a muselo se rozloučit s nadějemi na postup. Nizozemci se naopak radují z postupu do semifinále a budou bojovat o místo ve finále.

Výsledek zápasu mezi Nizozemskem a Tureckem byl 2:1 pro Nizozemsko. Branky padly ve prospěch Nizozemska ve 70. minutě (De Vrij) a 76. minutě (vlastní branka Mülür). Turecko se ujal vedení ve 35. minutě díky gólu Akaydina.

Nizozemsko sestava: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Reijnders, Schouten, Simons, Bergwijn, Depay, Gakpo. Trenér: Koeman.

Turecko sestava: Günok – Mülür, Ayhan, Akaydin, Bardakci, Kadioglu, Yilmaz, Özcan, Calhanoglu, Yildiz, Güler. Trenér: Montella.

Celkově se utkání zúčastnilo 70 091 diváků a rozhodčím byl Turpin asistován Danosem a Pagesem. Video asistence poskytoval Brisard.

Nizozemci se tak mohou těšit na další zápasy na turnaji a doufají, že jejich cesta skončí úspěchem ve finále. Turci se musí smířit s konečným výsledkem a zaměřit se na další soutěže a zlepšení svých výkonů.