Nosková porazila ruského zázraka v historickém zápase

Nosková porazila ruského zázraka v historickém zápase

V roce 2009 se naposledy potkaly dvě náctileté tenistky v boji o semifinále turnaje z kategorie WTA 500. Jednalo se o Caroline Wozniackou a Melanie Oudinovou na US Open. Wozniacka se stala světovou jedničkou a Oudinová byla nováčkem roku.

Devatenáctiletá Markéta Vondroušová byla v loňském roce nominována na nováčka roku WTA. Tři roky mladší Amanda Anisimovová dokonce vyhrála anketu, když zaujala odborníky svou účastí ve wimbledonském osmifinále.

„Vím, že v budoucnu se ještě potkáme. Je ještě mladší než já a hodně talentovaná. Dobře servíruje, skvěle se hýbe, má před sebou velkou kariéru. Snažila jsem se hlavně dobře začít,“ řekla Vondroušová po vítězném utkání.

Anisimovová se Vondroušové vůbec nezalekla, i když do té doby mladická Ruska své protivnice decimovala. Ve třech duelech ztratila dohromady jen deset gemů.

„Myslela jsem, že jsem neměla dostatečnou předsezonní přípravu, ale zřejmě je to v pořádku,“ řekla si po prvních kolech Vondroušová.

Vondroušová naopak než vyprovodila 58. hráčku světa z turnaje, zvládla tři dramatické bitvy a jednou dokonce utekla z mečbolu. Přesto si ve čtvrtfinále počínala sebevědomě.

„Vondroušová obhajuje spoustu bodů za loňské finále v Adelaide a vede si skvěle,“ pochválil na síti Anisimovou známý tenisový reportér z Portugalska José Morgado.

Hráčka pětiletého klubu odečetla před startem toho týdne 330 bodů za loňskou bitvu o titul proti Aryne Sabalenkové, kterou nakonec prohrála.

Je jen kousek od toho, aby stejnou porci minimálně vyrovnala. Další kolo bude ale možná ještě větší výzvou. Změří síly s bývalou wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou z Kazachstánu.

„Hrála jsem proti ní loni na French Open, kde jsem ale během těch dvou zápasů vůbec nedokázala najít svou hru. Věřím, že tady na tomto povrchu to bude jiný zápas,“ dodala Vondroušová.