Nosková postoupila do finále a má šanci získat svůj první titul, Siniaková vypadla v semifinále.

Nosková postoupila do finále a má šanci získat svůj první titul, Siniaková vypadla v semifinále.

Poslední soupeřkou turnajové trojky v generálce na US Open bude 57. hráčka světového žebříčku Novozélanďanka Lulu Sunová, kterou čeká první finále v kariéře.

Nosková dvakrát usilovala neúspěšně o titul v loňské sezoně. V Adelaide podlehla ve finále Bělorusce Aryně Sabalenkové a v Praze prohrála s Japonkou Nao Hibinovou.

Siniaková do finále neprošla

Kateřina Siniaková prohrála v semifinále v Clevelandu s nasazenou jedničkou Beatriz Haddadovou Maiaovou z Brazílie 3:6, 6:2, 2:6. I ve čtvrtém utkání na turnaji absolvovala olympijská šampionka ve smíšené čtyřhře z Paříže tři sety.

Stejně jako v předchozích zápasech česká tenistka ztratila první set, tentokrát však už další obrat nepředvedla a své první letošní semifinále ve dvouhře prohrála.

Haddadové Maiaové podlehla za dvě hodiny a 13 minut i vinou deseti dvojchyb. Nasazená trojka Siniaková opět prokázala velkou bojovnost, když odvrátila devět z 13 brejkbolů.

V třetím setu však prohrála po dlouhé přetahované dva gamy při svém podání a v třetím duelu s Haddadovou Maiaovou utrpěla druhou porážku.

Ve dvouhře se na okruhu WTA Tour dostala devítinásobná grandslamová šampionka v deblu nejdál od loňského října, kdy vyhrála turnaj v čínském Nan-čchangu a získala svůj pátý titul.

Tenisový turnaj žen v Monterrey (tvrdý povrch, dotace 922.573 dolarů):

Dvouhra – semifináleNosková (6-ČR) – Navarrová (2-USA) 7:6 (9:7), 7:5, Sunová (N. Zél.) – Alexandrovová (3-Rus.) 7:5, 3:6, 7:6 (8:6).

Tenisový turnaj žen v Clevelandu (tvrdý povrch, dotace 267.082 dolarů):

Dvouhra – semifinále: Haddadová Maiaová (1-Braz.) – Siniaková (3-ČR) 6:3, 2:6, 6:2, Kesslerová (USA) – Potapovová (5-Rus.) 4:6, 6:3, 6:3.

Česká tenistka Skvělá Nosková se probojovala do finále turnaje v Monterrey, kde má šanci získat svůj první titul v kariéře. Ve čtvrtfinále porazila Navarrovou a následně i Alexandrovovou ve třech setech. Nosková tak ukázala svou bojovnost a odhodlání na dvorcích.

Siniaková v Clevelandu nepostoupila do finále

Oproti tomu Kateřina Siniaková se ve stejném čase účastnila turnaje v Clevelandu, kde v semifinále nestačila na brazilskou hráčku Haddadovou Maiaovou. Siniaková prohrála ve třech setech, přestože se snažila o obrat a bojovala až do konce. Nakonec však musela uznat vítězství soupeřky.

Obě české tenistky tak ukázaly své schopnosti a bojovnost na dvorcích, i když se výsledky nakonec lišily. Fans mohou být pyšní na jejich výkony a držet palce Skvělé Noskové ve finále v Monterrey.