Nosková překonala déšť a porazila německou soupeřku ve semifinále, postupuje do finále o titul.

Osmnáctiletá tenistka Linda Nosková se stala hvězdou turnaje v Praze, když postoupila do finále a bude hrát o svůj první titul na okruhu WTA. V semifinále porazila nasazenou čtyřku, Němku Tamaru Korpatschovou, dvakrát 6:1 za pouhých 65 minut hry. Dnes se ještě utká v rozhodujícím duelu s Rumunkou Jaqueline Cristianovou nebo Japonkou Nao Hibinovou.

Linda Nosková je bývalá vítězka juniorského Roland Garros a tento rok se dostala do finále také v Adelaide, kde však nestačila na Bělorusku Arynu Sabalenkovou. V Praze se do finále probojovala na druhý pokus, loni nestačila v semifinále na krajanku a pozdější vítězku Marii Bouzkovou.

Semifinálový program měl původně proběhnout v sobotu, ale kvůli dešti byl přesunut na dnešek. Dnešní duely začaly s tříapůlhodinovým zpožděním oproti plánovanému startu v 10:00 kvůli nepříznivému počasí.

Tenisový turnaj žen v Praze se hraje na tvrdém povrchu a má dotaci 259 303 dolarů. V semifinále se Linda Nosková utkala s Tamarou Korpatschovou a zvítězila výsledkem 6:1, 6:1.