Nosková prohrála s Šwiatekovou v Indian Wells a skončila ve 3. kole.

Nosková prohrála s Šwiatekovou v Indian Wells a skončila ve 3. kole.

Devatenáctiletá Nosková v úvodním setu sebrala favoritce ve třetím gamu podání, ujala se vedení 4:2 a měla i tři další brejkboly. Žádný už ale nevyužila a kontrolu převzala soupeřka. Polka získala dalších deset her v řadě a ve druhém setu vyprovodila poslední českou zástupkyni v pavouku s kanárem.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch, dotace 17,991.110 dolarů):

Muži, dvouhra – 3. kolo: Marozsán (Maď.) – Seyboth Wild (Braz.) 6:2, 6:2.

Ženy, dvouhra – 3. kolo: Šwiateková (1-Pol.) – Nosková (26) 6:4, 6:0.

Na nedávném tenisovém turnaji v Indian Wells se odehrálo zajímavé utkání mezi devatenáctiletou českou tenistkou Noskovou a favoritkou turnaje, polskou hráčkou Šwiatekovou. Nosková se v úvodním setu dokázala ujmout vedení 4:2 a měla dokonce tři brejkboly, avšak je nevyužila a kontrolu nad zápasem převzala její soupeřka. Šwiateková získala deset her v řadě a ve druhém setu definitivně vyřadila poslední českou zástupkyni v turnaji.

Tento zápas byl součástí tenisového turnaje mužů a žen v Indian Wells, který se hraje na tvrdém povrchu a má celkovou dotaci téměř 18 milionů dolarů. V mužské dvouhře se ve třetím kole střetli Marozsán z Maďarska a Seyboth Wild z Brazílie, kde Maďar zvítězil poměrem 6:2, 6:2.

V ženské dvouhře ve třetím kole pak došlo k utkání mezi Šwiatekovou, která byla nasazená jako první, a českou tenistkou Noskovou. Polka si poradila s českou soupeřkou poměrem 6:4, 6:0 a postoupila do další fáze turnaje.

I přes prohru je výkon Noskové v Indian Wells pozitivním signálem pro český tenis a ukazuje, že mladé talenty mají potenciál konkurovat i světovým špičkám. Doufejme, že se budeme moci brzy radovat z dalších úspěchů českých tenistů na mezinárodních turnajích.