Nosková se rozplakala po finálové porážce v Praze.

Nosková se rozplakala po finálové porážce v Praze.

Česká tenistka Barbora Krejčíková se na tiskové konferenci po utkání vyjádřila k tomu, že se nesrovnala s očekáváním, počasím a nejistotou. Kvůli dešti a přerušovanému programu nevěděla, na koho v rozhodujícím utkání narazí. I přesto, že vedla v prvním setu 3:0, nakonec uhrála jen dva gamy a prohrála. Krejčíková si uvědomuje, že nevyužila příležitost získat první titul na elitním okruhu a chce se do budoucna poučit.

Její soupeřkou byla Japonka Nao Hibino, která do hlavní soutěže v Praze proklouzla z pozice tzv. lucky losera. Hibino porazila Krejčíkovou ve čtvrtfinále loňského ročníku turnaje, když zápas za stavu 6:3, 4:2 pro Krejčíkovou vzdala. Tentokrát však Hibino vyhrála a postoupila do finále.

Krejčíková označila pražský turnaj za složitý kvůli dešti a odkladům. Její nedělní semifinále s Němkou Tamarou Korpatschovou bylo dohráno s denním zpožděním. Dnešní finále bylo také přerušeno kvůli nepříznivému počasí. Krejčíková se před finále poradila s trenéry, ale obrat nezvládla.

Prohra v Praze ji mrzela, protože cítila větší šanci na premiérový titul než v lednu ve finále turnaje v Adelaide, kde nestačila na Arynu Sabalenkovou. Krejčíková si uvědomuje, že musí na sobě zapracovat a soustředit se více.

Kvůli odkladům a pozdějšímu finále se Krejčíková odhlásila z turnaje v Montrealu a plánuje se připravit na turnaj v Cincinnati. Následně ji čeká US Open. Krejčíková doufá, že jí čas pomůže se zklamáním vyrovnat a bude se soustředit na další turnaje.