Nová devítka získala 80 tisíc fanoušků, Mbappé debutoval v dresu Realu Madrid.

Nová devítka získala 80 tisíc fanoušků, Mbappé debutoval v dresu Realu Madrid.

Uvítací slavnost na počest pětadvacetileté posily sledovalo v ochozech podle informací médií takřka 80 tisíc příznivců Bílého baletu.

Reprezentační útočník nejprve po boku předsedy klubu Florentina Péreze podepsal pětiletou smlouvu a poté za bouřlivých ovací vystoupil na připravené pódium.

V dresu s číslem devět mával fanouškům, skandujícím jeho jméno, a objal se s bývalým trenérem mužstva Zinédinem Zidanem. Slavný francouzský fotbalista Mbappého do klubu pozval na návštěvu ještě coby teenagera v dobách, kdy v Realu sám hrál.

„Je to pro mě neuvěřitelný den. Od dětství jsem snil o tom, že budu hrát za Real Madrid, a dneska jsem tady. Hodně to pro mě znamená,“ řekl Mbappé fanouškům ve španělštině.

Do španělské metropole dorazil týden poté, co s Francií vypadl po prohře 1:2 se Španělskem v semifinále mistrovství Evropy. Francouzský kanonýr turnaj takřka celý odehrál s ochrannou maskou kvůli zlomenině nosu z prvního duelu.

Hvězdnému Mbappému letos vypršela smlouva v Paris St. Germain, za který hrál od roku 2017. S pařížským klubem získal šest ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Francouzský pohár.

V roce 2020 byl s týmem ve finále Ligy mistrů. V létě jako volný hráč podepsal pětiletý kontrakt s Realem.

Podle zahraničních médií by si měl mistr světa z roku 2018 a stříbrný medailista z předloňského šampionátu v Realu ročně vydělat 15 milionů eur (asi 370 milionů korun).

Navíc se může těšit na astronomický podpisový bonus ve výši 100 milionů eur (téměř 2,5 miliardy korun), který by měl být rozložen do pěti splátek.

Nová devítka přilákala 80 tisíc fanoušků. Mbappé poprvé oblékl dres Realu

Ve vzrušující události, která se odehrála nedávno, se slavný fotbalista Kylian Mbappé poprvé představil ve svém novém klubu Real Madrid. Uvítací slavnost na počest pětadvacetileté posily přilákala do ochozů stadionu Santiago Bernabéu podle informací médií téměř 80 tisíc nadšených fanoušků Bílého baletu.

Mbappé nejprve podepsal pětiletou smlouvu s klubem a poté vystoupil na připravené pódium, kde ve svém novém dresu s číslem devět zvedal ruce k vlně skandujících fanoušků. Setkal se také s bývalým trenérem Zinédinem Zidanem, který ho kdysi pozval na návštěvu do Realu, když byl Mbappé ještě teenager.

Pro Mbappého byl tento den neuvěřitelným snem, který se mu splnil. „Od dětství jsem snil o tom, že budu hrát za Real Madrid, a dneska jsem tady. Hodně to pro mě znamená,“ sdělil Mbappé fanouškům ve španělštině.

Mbappé dorazil do španělské metropole týden poté, co s Francií vypadl ve čtvrtfinále Eura. Během turnaje hrál s ochrannou maskou kvůli zlomenině nosu z prvního zápasu. Letos mu vypršela smlouva s Paris St. Germain, se kterým získal šest ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Francouzský pohár. V roce 2020 byl s týmem ve finále Ligy mistrů.

Podle zahraničních médií by si měl Mbappé v Realu vydělávat 15 milionů eur ročně, navíc se může těšit na astronomický podpisový bonus ve výši 100 milionů eur, který bude rozložen do pěti splátek. Tato prestižní posila Realu Madrid se tak stává jedním z nejvýznamnějších transferů tohoto léta a fanoušci se nemohou dočkat, až uvidí Mbappého v akci na hřišti Santiago Bernabéu.