Nová Kvitová – ostrá jako pila a bez soucitu, Slováci mají novou spasitelku

Nová Kvitová – ostrá jako pila a bez soucitu, Slováci mají novou spasitelku

Renáta Jamrichová, šestnáctiletá slovenská tenistka, nedávno zažila svou kariérní premiéru na mezinárodní scéně a hned si připsala významné vítězství. Porazila argentinskou jedničku a semifinalistku Roland Garros Nadiu Podoroskou se skóre 6:1, 6:4 a pomohla Slovensku k postupu do světové skupiny Billie Jean King Cupu.

Před zápasem byla Jamrichová velmi nervózní a nemohla v noci spát. Ráno ji ochromila nervozita a na kurt v Bratislavě nastupovala se slzami v očích. Přesto se jí podařilo zvládnout náročnou situaci a vyhrát. Po zápase prohlásila, že to bylo největší vítězství její kariéry a že je hrdá na to, že mohla hrát za svou vlast.

Jamrichová momentálně figuruje na 616. místě žebříčku WTA, ale odborníci věří, že má potenciál stát se jednou z nejlepších hráček na světě. Generální sekretář tenisového svazu Igor Moška uvedl, že takový talent jako je šestnáctiletá Renáta se na Slovensku neobjevil od dob Daniely Hantuchové a Dominiky Cibulkové. Jamrichová je levák a svým stylem hry připomíná českou legendu Petru Kvitovou.

Její trenér Ján Matúš ji popisuje jako agresivní hráčku, která nezná soucit a vždy se snaží najít rychlé řešení. Jamrichová je považována za ambiciózní, dravou a pracovitou tenistku. Letos si připsala úspěchy mezi juniorkami, když vyhrála čtyřhru na Australian Open a dosáhla na semifinále dvouhry na Wimbledonu a US Open.

Slovenský tenis má momentálně jen tři hráčky ve světové stovce, přičemž Jamrichová by mohla v budoucnu změnit tuto situaci a připojit se k nejlepším hráčkám na světě. Její talent a potenciál jsou velmi nadějné a fanoušci se mohou těšit na další úspěchy této mladé tenistky.