Nový název v informativním stylu: Nový Zéland porazil Irsko a postoupil do semifinále MS.

Nový název v informativním stylu: Nový Zéland porazil Irsko a postoupil do semifinále MS.

Ragbisté Argentiny na mistrovství světa ve Francii porazili 29:17 Wales a postoupili do semifinále. Argentina přitom v Marseille prohrávala už 0:10, ale do poločasu šesti body snížila a nakonec skóre otočila. Jihoameričany vrátily do hry především úspěšné kopy Emiliana Boffelliho a obrat v závěru završily pětky Joela Sclaviho a Nicoláse Sáncheze.

V semifinále se Argentina na mistrovství světa představí potřetí. Na finálovou účast ale Los Pumas stále čekají. V roce 2007 získal jihoamerický celek bronz, v roce 2015 obsadil čtvrtou příčku.

Mistrovství světa v ragby ve Francii – čtvrtfinále:

Marseille: Argentina – Wales 29:17 (6:10),

Saint-Denis: Nový Zéland – Irsko 28:24 (18:17).

Argentina se tak připojila k Novému Zélandu, který porazil Irsko v druhém čtvrtfinále. Novozélanďané si tak zajistili místo ve finále, kde se utkají s Argentinou o titul mistra světa.

Výhra Argentiny nad Walesem byla velkým překvapením, protože Wales byl považován za jednoho z favoritů turnaje. Argentinci však dokázali svou sílu a bojovností překonat a postoupit do semifinále.

V semifinále se Argentina utká s týmem, který vyhraje zápas mezi Jihoafrickou republikou a Francií. Obě týmy jsou velmi silné a výsledek tohoto zápasu je těžko předvídatelný.

Argentina má velkou šanci na historický úspěch, pokud by se dokázala probojovat do finále a získat titul mistra světa. Jejich výkony na turnaji jsou velmi dobré a hráči jsou plni sebevědomí.

Mistrovství světa v ragby je jedním z největších sportovních událostí na světě a přitahuje pozornost fanoušků z celého světa. Tento rok se koná ve Francii a nabízí skvělé zápasy a vzrušení pro všechny fanoušky ragby.

Argentina ukazuje, že je silným soupeřem a že se nemusí bát žádného týmu. Jejich bojovnost a odhodlání je obdivuhodné a fanoušci se mohou těšit na další skvělé výkony v dalších zápasech.

Doufejme, že Argentina bude pokračovat ve svých úspěších a že se dostane do finále, kde bude mít šanci získat titul mistra světa. Ať už se stane cokoli, jejich výkony na tomto mistrovství světa jsou již teď nezapomenutelné a inspirující.