Nový snowboardista se připojuje k týmu s cílem dosáhnout vrcholu, nejen Eva, Choura věří

Nový snowboardista se připojuje k týmu s cílem dosáhnout vrcholu, nejen Eva, Choura věří

Čeští snowboardisté se v posledních závodech Světového poháru představili velmi dobře. V švýcarském St. Moritzu se dokonce třem Čechům podařilo postoupit do finále. Jan Kubičík a Radek Houser sice vypadli v osmifinále, ale Adam Choura se probojoval až do finálové jízdy.

Pro Chouru byl tento výsledek překvapením. Před dvěma týdny totiž obsadil třetí místo na otevřeném mistrovství Rakouska v Montafonu. Tento výsledek mu dodal sebedůvěru a ukázal, že na to má. Choura je jezdec, který preferuje rychlé a technicky náročné tratě.

Adam Choura je součástí české reprezentace, kde se dobře zná s Evou Adamczykovou, která je symbolem snowboardingu v Česku. Eva Adamczyková trénuje s týmem a podle Choury je skvělá parťačka. Na trati by si s ní rád zajel, ale zatím se mu olympijská šampionka a mistryně světa jen zdá.

Choura je teprve druhou sezónu ve Světovém poháru a stále se učí od nejlepších. Natáčí si ostatní jezdce na video a snaží se porovnávat jejich styl. V jeho jízdách vidí chyby, ale ještě není tak zkušený jako ostatní jezdci. Věří však, že se k nim jednou přiblíží.

Adam Choura pochází ze Strážného u Vrchlabí, kde má dobré podmínky pro snowboarding. Má dvě sjezdovky a nedaleko je Špindlerův Mlýn. Už od tří let stál na prkně a k snowboardcrossu ho přivedla jeho starší sestra Kateřina, která má doma stříbro z univerziády.

Česká výprava nyní čekají závody Světového poháru v gruzínském Gudauri a poté ve Španělsku na začátku března. Adam Choura doufá, že se mu podaří ještě více vylepšit své výsledky a postoupit do vyšších kol závodů.