Nový život v Itálii: Puskarčíková se převtělila v masérku a sdílí své zkušenosti

Nový život v Itálii: Puskarčíková se převtělila v masérku a sdílí své zkušenosti

Bronzová medailistka ze smíšené štafety z roku 2020, Veronika Vítková, očekává s přítelem a bývalým italským biatlonistou Thomasem Bormolinim narození prvního potomka. Termín porodu je stanoven na duben. Veronika momentálně žije střídavě v Česku a v Itálii, kde pracuje jako hotelová masérka v Livignu.

I když si Veronika představuje, že by se v budoucnu mohla vrátit k závodění, uvědomuje si, jak náročný je tento sport. Během prvního závodu sezóny jí bylo líto všech závodníků, kteří museli závodit za nepříznivého počasí.

Veronika ráda vzpomíná na svou sportovní kariéru. Kromě bronzové medaile ze smíšené štafety z roku 2020 vyhrála se štafetou žen malý křišťálový glóbus v sezóně 2014/15. Z štafety má také olympijský bronz z roku 2014.

Po skončení biatlonové kariéry Veronika žije střídavě v Jablonci nad Nisou a v Livignu. Zatímco Thomas pracuje jako trenér armádního biatlonu, Veronika v Itálii pracuje jako masérka a pomáhá rodičům svého přítele v rodinném hotelu.

I když žije v Itálii, lidé ji tam příliš nepoznávají. Veronika si občas dopřeje českou kuchyni, ale hlavně si vozí český chléb a další suroviny z Česka do Itálie. Naopak při návratu z Itálie si vozí italskou rýži, těstoviny, sýr a víno.

Od ledna zůstává Veronika v Česku kvůli pokročilému stadiu těhotenství, kde také plánuje porod. Veronika a Thomas se na příchod dítěte těší, i když mají trochu strach z toho, že vstupují do něčeho nového. Věří však, že to zvládnou. Jejich první dítě bude chlapec a Thomas plánuje být u porodu, ale Veronika ho nechce nutit, aby zůstal, pokud by se necítil dobře.

Jméno prvního dítěte zatím nechtějí prozradit, ale bude to italské jméno, které bude vyhovovat oběma rodinám.