Objevujeme, proč Ohtani z Japonska stojí za 700 milionů

Objevujeme, proč Ohtani z Japonska stojí za 700 milionů

Česká baseballová reprezentace nedávno prohrála svůj březnový prestižní zápas proti Japonsku ve World Baseball Classic s výsledkem 2:10. Nicméně, to co následovalo po utkání bylo mnohem důležitější. Japonci totiž vyjádřili své uznání českým hráčům, včetně nejlepšího hráče planety Ohtaniho.

Ohtani si vyžádal od českých reprezentantů dres s podpisy všech hráčů a na Instagramu přidal fotku se vzkazem „respekt“. Jeho gesto bylo velmi oceněno, protože ukázal úctu k outsiderovi, který ho dokonce dokázal porazit. Čeští hráči mu navíc přidali týmovou čepici s vlaječkou jako dárek.

Tento příběh se rychle rozšířil po celém světě. Ohtani s touto čepicí vystoupil na letišti v Miami před závěrečnými boji World Baseball Classic, které Japonci nakonec vyhráli. Video z tohoto okamžiku se stalo virálním a ukázalo, jakou úctu baseballová superstar chová k malému trpaslíkovi tohoto sportu.

Video zažilo renesanci v posledních dnech, kdy celý sportovní svět hovoří o Ohtaniho nové smlouvě s Los Angeles Dodgers. Podle mnoha fanoušků totiž česká čepice ilustruje, jakou osobností a ambasadorem baseballu je.

Ohtani skutečně miluje baseball a to se projevuje i jeho pokorou. Jeho matka hrála závodně badminton, otec si baseball hrál jen rekreačně a rodinu živili z platu v automobilce. Ohtani se do tohoto sportu zamiloval během druhého stupně základní školy a od té doby ho to nepustilo. Nyní je schopen nadhazovat i odpalovat na fenomenální úrovni.

Bezelstnost mu zůstala. Je neuvěřitelně metodický a všechno má přesně naplánované. Je skromný, inteligentní a má skvělou pracovní morálku, jak ho popisuje generální ředitel Los Angeles Angels Perry Minasian.

Když mu letos v Angels vypršela smlouva po pěti letech a on dlouho vyjednával o nové smlouvě, omlouval se fanouškům na sociálních sítích. Nakonec si vybral dres městského rivala, Los Angeles Dodgers.

Americká média byla nadšena informací, že Ohtani sám přišel klubu vstříc s podmínkami smlouvy. I když je jeho plat rekordní, japonský univerzál nabídl, že bude dostávat pouze dva miliony dolarů ročně ze 70 milionů před zdaněním, aby neporušil finanční rozpočet klubu a Dodgers mohli adekvátně zaplatit i ostatním hráčům.

Zbytek si nechá vyplatit až po vypršení smlouvy, kdy mu bude téměř 40 let.

„Z čehož bude mít nejspíš i daňové výhody, ale i tak se Dodgers vyplatí za každý dolar, který do něho investují. Pravděpodobně už teď vyjednáv